Talibi liedz Pakistānas armijai būvēt žogu uz robežas ar Afganistānu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: MUHAMMAD SADIQ / EPA

Talibu spēki Afganistānā apturējuši žoga celtniecību, ko Pakistānas karavīri ierīko uz abu valstu robežas, trešdien paziņojušas Afganistānas amatpersonas.

Neskatoties uz Kabulas pretestību, Pakistāna pēdējo gadu laikā ir uzcēlusi žogu lielākajā daļā no 2600 kilometrus garās robežas ar Afganistānu.

Afganistānas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis paziņoja, ka talibu spēki svētdien apturējuši Pakistānas armiju no "nelegāla" žoga ierīkošanas gar Nangarhāras provinces robežu ar Pakistānu.

Viņš nepiešķīra lielu uzmanību šim incidentam un sacīja, ka situācija esot normāla. Pakistānas armija to nav komentējusi.

Sociālajos medijos cirkulē video, kurā redzams, ka talibu karavīri ir konfiscējuši dzeloņstiepļu spoles un kāda amatpersona brīdina Pakistānas karavīru drošības posteņos nemēģināt vēlreiz uzcelt žogu.

Ziņu aģentūrai "Reuters" neizdevās apstiprināt šī video autentiskumu.

Talibu preses pārstāvis paziņoja, ka izmeklē incidentu.

Talibu un Pakistānas spēki tikās aci pret saistībā ar šo incidentu, ziņu aģentūrai atklāja divas talibu amatpersonas, piebilstot, ka situācija bijusi saspringta. Amatpersonas piebilda, ka pēc incidenta trešdien tālāk uz ziemeļiem Pakistānas spēki apšaudījuši robežu ar mīnmetējiem.

Pagaidām nav zināms, vai abi incidenti ir saistīti.

Amatpersonas sacīja, ka reģionā patrulējuši Afganistānas armijas helikopteri.

Robežas žoga būvniecība bija galvenais iemesls, kādēļ pasliktinājās Pakistānas attiecības ar iepriekšējo Afganistānas valdību, ko atbalstīja Rietumi. Pēdējie incidenti liecina, ka šis joprojām ir strīdus jautājums, lai gan citādi talibiem ir tuvas attiecības ar Islamabadu.

Ārvalstu valdības sen uzskata, ka Pakistāna atbalsta talibus, ko Islamabada noliedz.

Robeža starp abām valstīm bija neskaidra, līdz Pakistāna pirms četriem gadiem sāka būvēt žogu, no kura pabeigti jau 90%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu