Vācijā aptur Kremļa propagandas kanāla RT raidīšanu (3)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Russia Today. Ilustratīvs attēls
Russia Today. Ilustratīvs attēls Foto: MLADEN ANTONOV / AFP

Eiropas satelītu televīzijas pakalpojumu sniedzējs "Eutelsat" trešdien apturējis Kremļa propagandas raidorganizācijas RT vācu valodas kanāla raidīšanu, paziņojis Vācijas mediju regulators.

Šāds solis sperts pēc Vācijas varasiestāžu sūdzības, ka RT Vācijā tiešraidē raida bez licences.

"Pārraide ir vācu valodā, un tās mērķauditorija ir Vācijas tirgus," teikts Berlīnes mediju regulatora paziņojumā, kurā norādīts, ka RT nav pieteikusies licencei un nav tādu saņēmusi.

RT paziņojusi, ka uzskata Vācijas mediju regulatoru rīcību par nelikumīgu un ir pārliecināta, ka šis lēmums tiks apstrīdēts tiesā.

Raidorganizācija apgalvo, ka tai ir Serbijas licence kabeļtelevīzijas un satelīta televīzijas pārraidei, un uzstāj, ka šī licence saskaņā ar Eiropas tiesību aktiem ļaujot raidīt arī Vācijā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins aicinājis pārtraukt diskriminēt RT un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņojis, ka Maskava varētu nākt klajā ar atbildes pasākumiem, "ja šī nepieņemamā situācija turpināsies".

Krievijas žurnālistu arodbiedrība kritizē Vācijas mediju regulatoru MABB un paziņojusi, ka tas pieļāvis cenzūru un pārkāpis mediju tiesības uz brīvu informācijas plūsmu.

Arodbiedrība uzskata šo soli par politiski motivētu, apgalvojot, ka tas pārkāpj ne tikai žurnālistu tiesības, bet arī RT skatītāju tiesības, liedzot tiem piekļuvi informācijas avotam.

Tajā pašā laikā vairums rietumvalstu uzskata, ka RT, kas agrāk bija pazīstams kā "Russia Today", ir Kremļa propagandas rupors.

RT sāka darbu 2005.gadā, un laika gaitā raidorganizācija ir paplašinājusies, raidot vairākās valodās, tostarp angļu, spāņu un arābu.

Pagājušajā nedēļā video platformā "YouTube" sāka raidīt RT vācu valodas kanāls, kas uzreiz tika nobloķēts, bet to vēl iespējams skatīties tiešraidē kanāla mājaslapā.

"YouTube" norādīja, ka RT DE darbība "YouTube" tika pārtraukta septembrī par pakalpojumu sniegšanas noteikumu apiešanu. Pārtraukšanas gadījumā kanāla īpašniekam nav atļauts izmantot vai izveidot citus "YouTube" kanālus. Kā šī apiešanas mēģinājuma rezultāts jaunais kanāls tika neatgriezeniski dzēsts.

RT regulāri pārraida ziņas, kas labvēlīgas Krievijas ārpolitikai, un mēdz dramatizēt ziņas no valstīm, kurām ir saspringtas attiecības ar Kremli.

RT mājaslapā trešdien tika publicēts raksts ar nosaukumu "No koronavīrusa līdz pilsoņkaram?", kurā spekulēts par obligātas vakcinēšanās ieviešanu Vācijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu