Nākamais gads gaidāms sarežģīts, prognozē Urbanovičs (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nākamais būs sarežģīts gads gan pasaulei, gan Latvijas valstij, gan katrai ģimenei, prognozē partijas "Saskaņa" līderis, Saeimas deputāts Jānis Urbanovičš.

Kā aģentūru LETA informēja partija, parlamentārieša ieskatā, parasti gadumijā cilvēki viens otram vēl to, kas mūsu priekšstatos ir labākais, vērtīgākais un visnepieciešamākais jeb īsu "laimes formulu" - siltus un gaišus svētkus, veselību, mīlestību un saticību, kā arī to, lai pietiek naudas.

"Droši vien to mums katram savās Vecgada ētera pēdējās minūtēs vēlēs arī oficiālie amatvīri," pauda politiķis, piebilstot, ka par 2022.gadu domājot, ieskanas "tāds trauksmes zvaniņš", proti, vai šo vēlējumu piepildīšanās nav vairāk apdraudēta kā jebkad iepriekš mūsu pēdējās trīsdesmitgades laikā.

"Vai valdība nav parūpējusies, lai siltums un gaisma daudzos Latvijas mājokļos kļūtu par ļoti dārgu un ekskluzīvu lietu? Vai veselības aprūpe mums kļūst pieejamāka, vai - gluži pretēji? Nav jau vairs daudz valstu Eiropas Savienībā, kas varētu ar Latviju konkurēt par pēdējo vietu medicīnas finansējumā un atbilstīgi arī iedzīvotāju veselības rādītājos," savās pārdomās dalījies Urbanovičs.

Politiķim ir bažas, ka valdošo partiju kongresos esot saklausāmas neiecietīgas runas. Viņaprāt, šajos kongresos spriež par to, ka "mums draugu nav" un "karā visi paņēmieni labi". "Tur runā par to, ka jebkura citādība ir nežēlīgi jāapspiež. Un cilvēki jāmīl tikai tad, ja nav nekādu argumentu viņus ienīst - pēc tautības, valodas vai svinamo dienu pazīmes," uzskata deputāts.

Viņš domā, ka tie, kuri saņēmuši "40% algas pielikumu", noteikti svinēs Ziemassvētkus "lepni un bagātīgi", savukārt tie, kam "simbolisko pieaugumu aprīs inflācija", droši vien tā nesvinēs.

"Saskaņas" līderis norādīja, ka sens ticējums vēsta - "Jaungada naktī zirgi runājot skaidrā valsts valodā, nākotni pareģojot". "Domāju, viņi mūs brīdinās - būs sarežģīts gads. Pasaulei, valstij un katrai ģimenei. Ar nedrošību par rītdienu. Ar ekonomisku nestabilitāti. Ar kara iespējamību Eiropā," klāstījis parlamentārietis.

Urbanovičs arī norādījis, ka tas, par ko zirgi parasti nerunājot ir, ka rītdiena ir vakardienas darbu vai nedarbu rezultāts. Pēc viņa domām, "veidojot nākamā gada skices", derētu atcerēties šā gada vilšanos sarakstu un to iemeslus.

"Nākamais atkal ir "Lielā grābekļa gads", un katram pašam jāizlemj, vai vēlreiz uzkāpt uz tā, lai saņemtu jaunus punus. Vai arī iesniegt skarbu rēķinu valdošajai koalīcijai, kura panākusi, ka vienkāršie vārdi par siltumu, gaismu, saticību un pārticību pie mums izklausās pēc ņirgāšanās," par gaidāmajām parlamenta vēlēšanām izteicies politiķis.

Svētkos Urbanovičs novēl visiem "bezkompromisa prasīgumu", "principiālu nesamierināšanos", "piekasīšanos" un "iesaistīšanos".

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu