Video ⟩ Buļļupē zēns pārbauda ledu un ielūst; policija brīdina par bīstamību (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekrānuzņēmums no RPP videokameras.
Ekrānuzņēmums no RPP videokameras. Foto: кадр из видеоролика

Ceturtdien, 23. decembrī, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Videonovērošanas centra darbinieki pamanīja kādu mazu zēnu, kurš mēģināja uzkāpt uz Buļļupes ledus Daugavgrīvā, TVNET informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Šajā gadījumā zēns ielūza, taču par laimi paspēja pieturēties pie krasta, tādēļ incidentā vien piesmēla zābakus ar saltu ūdeni.

Likumsargu ierašanās brīdī zēns jau bija uzsācis ceļu mājup, tādēļ kārtības sargi pavadīja viņu līdz dzīvesvietai un pārrunāja notikušo ar zēna vecākiem, brīdinot, ka pat šādas it kā nevainīgas izklaides var beigties traģiski.

RPP uzsver, ka ilgstošais sals un biezā sniega kārta rada ilūziju, ka Rīgas ūdenstilpju ledus varētu būt pietiekami biezs, lai uz tā droši atrastos. Taču ledus kvalitātes analīze liecina, ka tā biezums ir nevienmērīgs, svārstoties no aptuveni 7 centimetriem līdz pat dažiem milimetriem, turklāt esošais ledus ir porains, kas paaugstina tā trauslumu.

Kā atgādina RPP, katru ziemas sezonu speciālisti no RPP Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes monitorē ledus biezumu un kvalitāti Rīgas ūdenstilpēs, īpaši uzmanību pievēršot populārākajām pulcēšanās vietām un zemledus makšķernieku iecienītākajām vietām.

RPP arī brīdina makšķerniekus - pašlaik ledus biezums ir nevienmērīgs un porains, turklāt to klāj bieza sniega sega, kas rada mānīgu iespaidu par ledus izturību.

Likumsargi atgādina, ka no 3.decembra Rīgā ir uzsludināts paaugstinātas ledus bīstamības periods – šajā laikā uz ūdenstilpju ledus Rīgā atrasties ir aizliegts. Sods par atrašanos uz ledus var sasniegt 100 eiro.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu