KNAB sācis vairākus administratīvo pārkāpumu procesus par iespējamiem nelikumīgiem maksājumiem "Latvijas attīstībai" (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc Saeimas deputāta Māra Mičerevska paziņojumiem par iespējamiem nelikumīgiem maksājumiem partijai "Latvijas attīstībai" (LA) Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis vairākus administratīvo pārkāpumu procesus.

2020.gada novembrī KNAB paziņoja, ka sācis resorisko pārbaudi par toreizējā Rīgas domes deputāta, patreizējā parlamentārieša Mičerevska paziņojumiem par iespējamiem nelikumīgiem maksājumiem LA.

Tagad KNAB ziņo, ka birojs turpina iepriekš sākto pārbaudi un atbilstoši pārbaudei sākti vairāki administratīvie procesi.

Ņemot vērā, ka KNAB gan pārbaudes, gan sākto administratīvo procesu laikā iegūst un analizē jaunus pierādījumus, iestāde plašākus komentārus pašlaik nesniedz.

Jau ziņots, ka Mičerevskis 2020.gada rudenī apgalvojis, ka LA ziedotā nauda sākotnēji ir nākusi no sponsoriem, kas savukārt sadalīta biedriem ziedojumu veikšanai.

Mičerevskis arī apgalvoja, ka daļu sponsoru naudas paturot LA valdes loceklis Edgars Jaunups, taču "pārējie", ieskaitot viņu pašu, gan tā nedarot.

Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" 2020.gada nogalē ziņoja, ka LA faktiskie līderi Juris Pūce un Jaunups bijušajam partijas biedram Mičerevskim vairākkārt nodevuši tūkstošos mērāmas summas, lai tās tiktu noziedotas partijai. To Latvijas "De facto" apgalvoja pats Mičerevskis, savukārt Pūce šādus maksājumus noliedzis.

Aģentūras LETA apkopotā KNAB informācija liecina, ka LA laikā no 2017.gada sākuma līdz pat 2020.gada novembrim ziedojumos saņēmusi 487 225 eiro. Biedru naudās šajā laikā pārskaitīti 262 649 eiro.

Mičerevskis arī paziņoja, ka nolēmis izstāties no LA.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu