Aston Martin piedāvā ieklausīties gaidāmā Vantage V12 dziesmā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage Foto: Aston Martin

Ap 2025. gadu vai nedaudz vēlāk Aston Martin izlaidīs Vantage kupejas pēcteci, kas būs tīrs elektromobilis. Taču līdz tam laikam inženieri būs iespēja pielikt roku aktuālajai Vantage paaudzei. Starp plānotajiem uzlabojumiem ir arī iecere 2022. gadā izlaist Vantage ar V12. Tas būs pēdējais šāda tipa Vantage un tiks izlaists stipri ierobežotā skaitā.

Lai gan nav plānots drīzumā izlaist jaunu Vantage, Aston Martin gaidāmo V12 versiju tāpat dēvē par jaunumu un ar saukli "Nekad neaizbraukt klusītēm" piedāvā ieklausīties spēcīgā 12 cilindru dzinēja tembrā. 

Jaunajam V12 Vantage vajadzētu pārspēt līdzīgo iepriekšējās paaudzes modeli, kas izmantoja 5,9 litru motoru ar jaudas spektru no 517 līdz 603 ZS.

Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage Foto: Aston Martin

Provizoriski gaidāmais Vantage V12 neizmantos 6 litru atmosfērisko motoru, bet gan 5,2 litru twin-turbo agregātu, kas uzstādīts ierobežotā skaitā izlaistajam V12 Speedster.

Vaļējajā modelī dzinēja jauda ir 700 ZS, bet griezes moments sasniedz un 753 Nm, un kaut ko līdzīgu var gaidīt arī no Vantage kupejas ar šo dzinēju. Jau ziņots, ka standarta Vantage tagad ir 4 litru twin-turbo motors no AMG ar 510 ZS un 685 Nm), bet īpašais F1 izlaiduma modelis ir par 25 zirgspēkliem jaudīgāks. Piedevām abi varianti ir pieejami gan kā kupeja, gan kā rodsters.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu