Banānu kastes no Dienvidamerikas ar iespējamo kokaīnu uzietas "Maxima" veikalos (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ALFREDO ESTRELLA / AFP

Mazumtirdzniecības tīkls, kurā no Dienvidamerikas vestās banānu kastēs uziets, iespējams, kokaīns, ir "Maxima", izriet no SIA "Maxima Latvija" Korporatīvo attiecību departamenta direktora Jāņa Besera teiktā.

""Maxima" var apstiprināt, ka divos veikalos preču transporta kastēs tika atklāti nezināmas izcelsmes iepakojumi, par ko apsardze, rīkojoties atbilstoši procedūrai, nekavējoties ziņoja atbildīgajām valsts drošības iestādēm," sacīja Beseris.

Viņš uzsvēra, ka pašlaik ir uzsākta izmeklēšana, kuras laikā tirgotājs aktīvi sadarbojas un sniedz uzņēmuma rīcībā esošo informāciju lietas apstākļu ātrākai noskaidrošanai.

"Uzņēmums ir sniedzis un turpinās sniegt visu nepieciešamo atbalstu un informāciju tiesībsargājošajām iestādēm turpmākai izmeklēšanai," teica Beseris.

Izmeklēšanas interesēs Beseris plašākus komentāru nesniedza.

Jau ziņots, ka policijā 23.decembrī vērsās mazumtirdzniecības tīkla drošības dienests, informējot, ka Rīgā divās tirdzniecības vietās banānu kastēs zem šiem augļiem atrasti iepakojumi ar baltu pulverveida vielu.

Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde sadarbībā ar teritoriālajām policijas struktūrvienībām veica procesuālās darbības, kuru rezultātā tika izņemti 168 iepakojumi ar šo vielu. Nozīmēta ekspertīze, lai precīzi noteiktu izņemto vielu un tās svaru.

Tāpat veiktas pārbaudes visās attiecīgā mazumtirdzniecības tīkla tirdzniecības vietās Latvijā, lai izslēgtu iespēju, ka kastes ar aizdomīgo pildījumu nonāktu apritē citviet.

Noskaidrots, ka konkrētā banānu partija, kurā atrasti iepakojumi ar pulverveida vielu, saņemta no Dienvidamerikas. Noskaidroti un pārbaudīti visi uzņēmumi, kuri saņēma banānus no šīs partijas, un uzņēmumi aktīvi sadarbojas ar policiju.

Patlaban lietā neviena persona nav aizturēta.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu