Kādas būs Jaunā gada apņemšanās?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

31% iedzīvotāju Jaunā gada apņemšanās saistība ar veselīgāku dzīvesveidu, 11% - ar jaunām prasmēm, atklāj pētījums!

31% aptaujāto norāda, ka viņu Jaunā gada apņemšanās ir saistīta ar veselīgāku dzīvesveidu, 11% atzīst, ka plāno apgūt jaunas prasmes, piemēram, svešvalodas, auto vadīšanu u.c. 8% apņemšanās saistīta ar darba vai profesijas maiņu, 3% - ar izglītības ieguvi, bet 45% atzinuši, ka viņiem nav nekādu apņemšanos, liecina Eiropas Tālmācības vidusskolas un pētījumu centra “Norstat” veiktās aptaujas dati.

Pētījuma dati liecina, ka sievietēm dažādas Jaunā gada apņemšanās ir biežāk nekā vīriešiem, piemēram, dzīvot veselīgāk lēmušas 33% sievietes un 29% vīriešu. Arī jaunas prasmes plāno iegūt 13% sieviešu un 9% vīriešu, bet iegūt izglītību – 4% sieviešu un 2% vīriešu.

“Neraugoties uz to, vai apņemšanās saistīta ar prasmju pilnveidi, izglītības ieguvi vai ko citu, pats galvenais, lai izdodas to īstenot un lai tas kļūst par ikdienas paradumu, ne tikai īstermiņa parādību. Vēl noteikti vērts atcerēties, ka, lai uzlabotu savu dzīves kvalitāti, pilnveidotu profesionālās iemaņas vai personības attīstības prasmes, nav jāgaida kāds noteikts datums vai diena,” stāsta Eiropas Tālmācības vidusskolas direktores vietniece Madara Onužāne-Saliņa.

Apņemšanos dzīvot veselīgāk visbiežāk pauž respondenti vecumā no 60 līdz 74 gadiem (40%), bet visretāk vecumā no 18 līdz 29 gadiem (22%). Šī vecuma grupa, salīdzinot ar vecākiem aptaujas dalībniekiem, visbiežāk norādījusi, ka apņemas iegūt izglītību (10%).

Raugoties reģionu griezumā, iespējams secināt, ka veselīgāk dzīvot visbiežāk apņemas Zemgales un Vidzemes iedzīvotāji (36%), iegūt izglītību – Kurzemes un Latgales iedzīvotāji (6%), apgūt jaunas prasmes – Pierīgas iedzīvotāji (16%), bet mainīt darbu vai profesiju – Rīgas un Kurzemes iedzīvotāji (9%).

*Lai noskaidrotu, kādas ir Latvijas iedzīvotāju populārākās Jaunā gada apņemšanās, Eiropas Tālmācības vidusskola sadarbībā ar pētījumu centru “Norstat” veica aptauju, aptaujājot 1000 respondentus izlases veidā visā Latvijā 2021. gada decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu