Soctīklus saviļņo stāsts par airBaltic pilotu, kas iedvesmojis zēnu no Latvijas piepildīt bērnības sapni (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Iveta Seimanova/Facebook

Par īstu sociālo tīklu grāvēju kļuvis Ivetas Seimanovas ieraksts, kurā viņa atklāj, kā laipna airBaltic pilota rīcība 2004. gadā iedvesmojusi viņas dēlu Jāni Eliju piepildīt sen lolotu bērnības sapni - pašam kļūt par pilotu. Saglabājam autores rakstības stilu.

AirBaltic Ziemassvētku akcijas stāsts# par cilvēcību# sagadīšanos# profesiju# mātes stāsts#

2004. gada nogale...

Mēs bijām jauna, divu bērnu, ne īpaši turīga ģimene. Daudz ceļojuši vēl nebijām un - kur nu vēl - lidojuši kopā ar bērniem.

Un te pēkšņi “AirBaltic” Ziemassvētku akcija - tagad to sauc par “ķirsīti”. Rīga- Londona par neiedomājami zemu cenu. Tāda iespēja!!! Daudz nedomājām- mērķis bija skaidrs! Ziemassvētku laiks- Londonā!

Reiss Rīga - Londona/ Nr xxxx. Mazajam Jānim Elijam Seimanovam nepilni 7 gadi. Pirmais zēna lidojums, acis mirdz un šaudās - Kur? Kāpēc? Kas tas? Lidojam! Un te no lidmašīnas kabīnes iznāk viens no pilotiem. Uz WC... Tētis Elijam saka: “Ej, tā ir Tava vienīgā iespēja! Ej pie tām durvīm un gaidi. Neej prom, līdz iznāk pilots. Gaidi un saki, ka gribētu tikt kabīnē!

Puika minstinās. Tēvs - “Elij, tā ir Tava iespēja! Izdomā - Tu to gribi vai nē!”

Zēns negribīgi ceļas un iet...pa garo eju redzami pavisam nedroši soļi... Zēns apstājas pie norādītajām durvīm un stāv. Nāk stjuarte, triec viņu prom, bet puišelis iet atpakaļ, stāv kā miets, kā pielīmēts. Pilots nesteidzas. Puika stāv, gaida... Durvis atveras, iznāk pilots baltā kreklā, uzplečos. Sarunājas. /Saruna joprojām nezināma. Pilots paņem puišeli pie rokas un abi pazūd kabīnē. Pulkstens skaita sekundes, sekundes pāraug minūtēs. Laiks iet... 5 minūtes… 10 minūtes, 20 minūtes… kabīnes durvis paveras, puika joņo šurp, lēkādams uz vienas kājas. Laimīgs, acis mirdz, prieks sejā neizsakāms....

Priekšā Londona svētku noskaņā! Iespaidu pilns pirmais ceļojums, taču mājās pārbraucis, puišelis nerunā par slaveno tiltu, Bekingemas pili vai BigBenu. Viņš pilnu muti stāsta par lidmašīnām,panelīšiem,lampiņām un podziņām.

,,Apslimis ar debesīm”, pats atrod slaveno ,,lidmodeļu Pēteri”. Pie kura griež, rasē, līmē un zīmē modeli pēc modeļa. Smērējas ar petroleju. Jūsmo un raud, kad sasit lidmašīnu pie pirmās pacelšanās.

6.klases sacerējums ,,Mana sapņu profesija”. Skolotāja sūdzas par knapo vārdu krājumu, bet puiķiņa tik raksta - “pilotiņam ir jāprot … “ un uzskaita īpašības...

Tobrīd vēl puišelis nezina, ka sarežģīts, grūts un neatlaidīga darba pilns ceļš ejams. Toreiz vēl ne puišelim, ne vecākiem nebij pat nojausmas, cik daudz VISA tas prasīs. Es pat iedomāties nespēju, ka pēc 18 gadiem šis puišelis sev uz pleca uztetovēs debesu Dievu Zevu...

Kāpēc tieši šobrīd par to rakstu?

Tāpēc, ka piepildījās mazā puišeļa sapnis - lido viņš uz “Boeing 737”.

Un vienā vēlā vakarā, atgriezies no reisa teica: “Reiss RIX beidzās, pasažieri kāpa ārā. Mazs puika pienāca, paprasījās kabīnē, Tu zini, es viņu ielaidu...JA NU..." [🙂] ...un te nu mēs abi sasmaidījāmies! Viss iet pa apli! Ko sēsi, to pļausi...

Tieši šogad, pateicoties Ryanair bāzei RIX, ģimene atgriezās Latvijā. Ir labi būt kopā...

Un ziniet! - Mēs gribētu atrast tā reisa pilotus, lai pateiktos šajā Ziemsvētku laikā-par cilvēcību...

Iespējams, viņi ir pensijā, iespējams nelido un varbūt pat vairs nav AirBaltic datu bāzē... Mēs gribam izstāstīt arī viņiem šo stāstu... Ejam meklēt!... Ja vari - palīdzi!

P.s Biļete un reisa numurs saglabāti.

Ziņu medijs TVNET sazinājās ar lidsabiedrību airBaltic, lūdzot noskaidrot, vai ir iespējams atrast šo pilotu, kas tālajā 2004. gadā neliedza Jānim Elijam apskatīt pilota kabīni un tādējādi iedrošinot piepildīt zēna sapni - pašam reiz kļūt par pilotu! 

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu