Laikraksts: Gulbenes novadā izmet vairākus kaķus no mašīnām un atstāj (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kaķis sniegā. Ilustratīvs attēls
Kaķis sniegā. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Gulbenes novada Daukstu pagastā aktualizējies jautājums par nežēlīgu mājdzīvnieku pamešanu - kāda iedzīvotāja pamanījusi, ka ceļa malā piestāj mašīna un no tās izmet ārā kaķi. Apkaimē jau pamanīti astoņi cilvēku pamesti mājdzīvnieki, vēsta laikraksts "Dzirkstele".

“Bezatbildīgie saimnieki kaķi, kurš vairs nav vajadzīgs, aizved uz laukiem un palaiž, lai tas cīnās pats saviem spēkiem par izdzīvošanu. Pati esmu redzējusi no savas mājas loga, kā ceļa malā piestāj mašīna un no tās izmet ārā kaķi. Es šobrīd rūpējos jau par astoņiem šādiem citu cilvēku pamestiem kaķiem. Sirds sāp – kā lai viņus nebaro? Trīs kaķi te vēl klaiņo apkārt. Tā ir cilvēku bezatbildība!" laikrakstam rakstīja kāda lasītāja. 

Kā "Dzirkstelei" skaidroja Dzīvnieku aizsardzības biedrības “Ķepaiņu draugu klubs” vadītāja Ira Žeigure, par dzīvnieka pamešanu ir jārēķinās ar administratīvo atbildību jebkura kaķa saimniekam. Dzīvnieku pamešanas jautājumu, kā informēja Žeigure, kontrolē gan policija, gan Pārtikas un veterinārais dienests. Tiesa, viņa novērojusi, ka Latvijā šī kontrole nedarbojas. "Ne tik daudz, ka mums trūkst resursu to darīt, bet nav gribēšanas! Cilvēki uzskata, ka kaķi var iet un staigāt, kur vēlas. Jā, viņš arī to var darīt, bet tikai tad, kad būs kastrēts un sterilizēts!” tā Žeigure.

Arī Gulbenes novada pašvaldības policijas priekšnieks Mārtiņš Didrihsons-Linards laikrakstam norādīja - bezatbildīgiem dzīvnieku saimniekiem ir jārēķinās ar administratīvo atbildību, jo tā ir dzīvnieka atstāšana bezpalīdzīgā stāvoklī. Didrihsons-Linards aicināja iedzīvotājus ziņot par mājdzīvnieku pamešanu bezpalīdzīgā stāvoklī.

Savukārt Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša atgādināja Dzīvnieku aizsardzības likumu, kā arī to, ka par dzīvnieku izmešanu draud pat naudas sods, kā arī aizliegums turēt dzīvnieku uz laiku līdz diviem gadiem.

Policija iedzīvotājus aicina par šādiem gadījumiem ziņot, zvanot pa tālruni 110 vai arī -  vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu