Tikai viegls piekāriens gāzes pedālim un diena nav izdevusies (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ferrari veikala skatlogā
Ferrari veikala skatlogā Foto: Twitter/@diariandorra

Kad avarē retas supermašīnas, visbiežāk pie vainas ir divu tipu vadītāji: vai nu gados jauni karstgalvji, kas vēl neprot apieties ar tehniku, vai arī vecāki šoferi, kuru braukšanas prasmes vairs nespēj sekot līdzi tehnoloģijām.

Tā bija arī incidentā Andoras firstistē, kurā iesaistīts koši sarkans Ferrari 512 TR. Vietējie mediji vēsta, ka pie ekskluzīvā automobiļa stūres īsi pirms Ziemassvētkiem bija sēdies kāds 82 gadus vecs vīrietis. Viņš nenoskaidrotos apstākļos nobrauca no ielas braucamās daļas un attapās tirdzniecības centra skatlogā, pusei mašīnas esot veikalā, bet aizmugurējai daļai paliekot uz ielas. 

Kā liecina laikraksta Diari d'Andorra informācija, mazajā valstiņā reģistrētais Ferrari avāriju piedzīvoja 2021.gada 22.decembrī neilgi pēc pusdienlaika. Automobili tobrīd vadīja 82 gadus vecs vīrietis pie stūres, bet viņam blakus sēdēja 59 gadus veca pasažiere. Nezināmu iemeslu dēļ Ferrari šķērsoja brauktuves pretējo joslu un taisnā leņķī palecoties pret ietves apmali ielēca pusmetru augstajā River Centro Comercial iepirkšanās centra skatlogā. Vieglus miesas bojājumus guva gan vadītājs, gan pasažiere, kā arī kāds tirdzniecības centrā strādājošais. Viņiem visiem īsu laiku nācās uzturēties slimnīcā.

Negadījumā vērā ņemami bojājumi nodarīti gan tirdzniecības centram, gan arī automobilim. Bildē nevar redzēt, taču vācu AutoBild vēsta, ka Ferrari priekšējais pārsegs ir saliekts uz augšu, bampers ir norauts un cietusi ir arī mašīnas apakšas konstrukcija. Bojājumu apmēru naudas izteiksmē ir grūti aplēst, taču remonta izmaksas nebūs zemas, ja ņem vērā, ka 428 zirgspēkus spēcīgais divpadsmit cilindru Ferrari 512 TR ir leģendārā Testarossa pēctecis, kas kļuva slavens ar televīzijas seriālā Miami Vice. No 1991. līdz 1994. gadam 512 TR tika izgatavots aptuveni 2280 eskemplāros. Spītējot vecumam, tie šobrīd caurmērā maksā ap 160 000 eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu