Epstīna draudzene atzīta par vainīgu meiteņu sagādāšanā seksuālai izmantošanai (11)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas augstāko aprindu pārstāve Gīleina Maksvela trešdien ASV tika atzīta par vainīgu meiteņu sagādāšanā skandalozajam nelaiķa finansistam Džefrijam Epstīnam viņu seksuālai izmantošanai.

Maksvelu, kurai Ziemassvētkos palika 60 gadu, 12 zvērināto tiesa Manhatanā atzina par vainīgu piecās no sešām apsūdzībām, tostarp visnopietnākajā apsūdzībā par nepilngadīgās seksa kontrabandu.

Tiesnese Alisona Neitana nolasīja spriedumu, kas tika panākts pēc zvērināto piecu dienu apspriešanās.

Maksvelas advokāte vēlāk paziņoja, ka viņas juristu komanda jau strādā pie apelācijas.

Nelaiķa britu preses magnāta Roberta Maksvela meita Gīleina, kas izaugusi bagātībā un privilēģijās kā karaļnama locekļu draudzene, var pavadīt atlikušo dzīvi aiz restēm.

Par nepilngadīgo seksa kontrabandu var draudēt cietumsods līdz 40 gadiem. Mazāk smagajās apsūdzībās, kurās Maksvela atzīta par vainīgu, var tikt piespriesti piecu vai 10 gadu cietumsodi.

Maksvela netika atzīta par vainīgu vienā apsūdzībā - par mazgadīgās iekārdināšanu ceļot, lai iesaistītos nelegālās seksuālās darbībās.

Vēl nav noteikts datums, kad viņai tiks piespriests sods.

Maksvelai izvirzītās apsūdzības attiecas uz notikumiem laikā no 1994. līdz 2004.gadam. Viņa ir paziņojusi, ka nav vainīga nevienā no tām.

Epstīns izdarīja pašnāvību federālajā aizturēšanas centrā Ņujorkā 2019.gada augustā 66 gadu vecumā, tiesu tā arī nesagaidot. Viņa mīļākā un tuva draudzene Maksvela tika aizturēta 2020.gadā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu