Covid-19: Kipra pastiprina ieceļošanas noteikumus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Kipra padara stingrākus ieceļošanas noteikumus un nosaka citus ierobežojumus pēc tam, kad tur ticis sasniegts jauno Covid-19 gadījumu skaita rekords, trešdien paziņoja veselības ministrs Mihalis Hadžipantels.

No 4.janvāra līdz 15.janvārim katram, kas ierodas Kipras Republikā, būs jāuzrāda negatīvs PCR tests, kas veikts ne vairāk kā 48 stundas pirms došanās ceļā.

Pasažieriem jau tiek prasīts veikt PCR testu uz sava rēķina, ierodoties lidostā.

Tuvākajās dienās stāsies spēkā arī citi jauni noteikumi, kas liek uzņēmumiem nodrošināt to, ka 40% darbinieku strādā attālināti - līdzšinējo 20% vietā.

Viesmīlības nozares uzņēmumi varēs apkalpot tikai sēdošus klientus, un tajos būs aizliegtas dejas.

Lai iekļūtu naktsklubos, izklaides vietās un kāzu svinībās, vakcinētiem viesiem būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests, kas veikts pēdējo 24 stundu laikā. Šī prasība gan neattieksies uz balstvakcīnas saņēmējiem.

Ir aizliegti visi apmeklējumi slimnīcās. Sporta stadionos varēs izmantot tikai 50% ietilpības līdzšinējo 75% vietā.

Par stingrākiem pasākumiem tika paziņots pēc valdības ārkārtas sanāksmes, kad Kipras Republikā tika reģistrēti 3002 jauni Covid-19 gadījumi - jauns vienas dienas rekords, kas tika labots trešo dienu pēc kārtas.

Pirms šīs nedēļas vienas dienas rekords bija 1152 jauni Covid-19 gadījumi, un tas tika sasniegts jūlija vidū.

"Epidemioloģiskie rādītāji ir strauji pasliktinājušies (..) un ir iespējams, ka pieaugs pacientu hospitalizācija," reportieriem sacīja veselības ministrs.

Kopš pandēmijas sākuma Kipras Republikā ir oficiāli reģistrēti 157 928 Covid-19 gadījumi un 635 nāves gadījumi, ieskaitot piecus jaunus nāves gadījumus trešdien.

Sabiedriskās vietās ārpus telpām un iekštelpās, tostarp lielveikalos, sejas maskas obligāti jāvalkā visiem no sešu gadu vecuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu