Likumsargi Jelgavā konstatējuši pretlikumīgu pirotehnisko izstrādājumu tirdzniecību (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uguņošana. Ilustratīvs foto
Uguņošana. Ilustratīvs foto Foto: Paula Čurkste/LETA

30. decembrī policisti Jelgavā konstatēja nelikumīgu pirotehnisko izstrādājumu tirdzniecību, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Šmidre.

Ceturtdien VP Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Kārtības policijas biroja darbiniekiem veica kontrolpirkumu aizdomās par nelikumīgu pirotehnisko izstrādājumu tirdzniecību.

Kā norāda Šmidre, likumsargi kontrolpirkuma laikā izņēma pirotehniskos izstrādājumus, kuru propelentu masa ir 1,5 kilogrami (kg).

Personas, kas veica pirotehnisko izstrādājumu tirdzniecību, dzīvesvietā šodien izņemti dažādas klases pirotehniskie izstrādājumi, kuru propelenta masa ir 85 kg. Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumā noteikts, ka propelents ir sprādzienbīstama viela vai sprādzienbīstams vielu maisījums, kas izmantojams pirotehniskā izstrādājuma ražošanai.

Policijā par notikušo ir sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi. Atbilstoši Pirotehnisko izstrādājumu aprites likuma 27.pantam par pirotehnisko izstrādājumu aprites noteikumu pārkāpšanu piemēro naudas sodu fiziskām personām no 35 līdz 350 eiro, bet juridiskām personām - no 35 līdz 1400 eiro, skaidro Šmidre.

Policija atgādina, ka ir nedroši iegādāties pirotehniskos izstrādājumus no nelicencētiem pārdevējiem.

Tāpat svētku laikā policija, lai atturētu personas no likumpārkāpumiem un nepieļautu, ka svinību laikā tiek pārkāpti pirotehnisko izstrādājumu aprites noteikumi, īpašu uzmanību pievērsīs pirotehnikas tirgotājiem, uzraugot vai tiek ievēroti visi drošības noteikumi un likumīgi pārdota licencēta prece.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu