Arī Latvijā vairāki cilvēki savainojuši sevi ar pirotehniku (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas pie Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers".
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas pie Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers". Foto: Edijs Pālens/LETA

Gadumijas svētku laikā mediķi saņēma līdzīgu skaitu izsaukumu kā citās brīvdienās, turklāt izpalikuši izteikti smagi negadījumi, kas saistīti tieši ar svētku svinēšanu, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) sabiedrisko attiecību speciāliste Sarmīte Buiķe.

Kopumā NMPD darbinieki vakar devušies uz 1048 izsaukumiem, no tiem 230 bija saistīti ar dažādām traumām vai negadījumiem.

Trīs cilvēkiem svētki beigušies ar nonākšanu slimnīcās pēc negadījumiem ar pirotehniku. Vienā gadījumā cietušajam, mēģinot aizdedzināt degli, petarde uzsprāga rokā un tika gūti nopietni rokas ievainojumi, savukārt pārējos divus gadījumos traumas gūtas, sprāgstot jau palaistai raķetei. Vienam cilvēkam tā ielidojusi sejā.

Iespējams, ka laikapstākļu dēļ 13 cilvēki svētu laikā nonākuši slimnīcās kritienu dēļ, paslīdot uz ielām. Galvenokārt gūtas kāju, roku un galvas traumas. Dažos gadījumos šie negadījumi notikuši pirmajās stundās pēc Jaunā gada sagaidīšanas - cilvēkiem paslīdot uz ielas, atgriežoties mājup no svētku svinēšanas.

Divi cilvēki vakar guvuši smagākas traumas: vienā gadījumā traumas gūtas ceļu satiksmes negadījumā, kad tika notriekts gājējs, bet otrā gadījumā cilvēks bija kritis no augstuma. Abos gadījumos cietušie ar vairākiem ķermeņu daļu ievainojumiem ir nogādāti slimnīcās stabilā stāvoklī.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu