Vecākiem rīkos nodarbības par bērnu uzvedības problēmām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgas domes Labklājības departaments šomēnes rīkos nodarbības par bērnu uzvedības problēmu rašanās cēloņiem, un pirmā nodarbība notiks otrdien, 4.janvārī, informēja departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice.

Bezmaksas tiešsaistes nodarbību dalībnieki gūs ieskatu par bērnu attīstības likumsakarībām dažādos vecumposmos, kā arī saņems praktiskus ieteikumus, kā atbalstīt bērnus.

Katra nodarbība sastāv no stundu ilgas lekcijas un 30 minūšu diskusijas, kuras laikā speciālists atbildēs uz dalībnieku jautājumiem.

Šodien notiks nodarbība par to, kā ielikt stabilus pamatus bērna attīstībai un veiksmīgai dzīvei, kas ietekmē bērna attīstību, kā attiecības ar pieaugušo ietekmē bērna tālāko attīstību, bērna vajadzības.

Dalībnieki uzzinās par drošas piesaistes veidošanu, komunikācijas un attiecību ietekmi, iespējamām grūtībām un šķēršļiem, kā arī saņems praktiskus ieteikumus komunikācijas barjeru pārvarēšanai.

12.janvārī notiks nodarbība par to, kā atbalstīt bērna prasmes regulēt emocijas un kā veicināt veiksmīgu emocionālu attīstību, kā emocionālas pieredzes ietekmē bērna tālāko pieredzi.

Dalībnieki uzzinās, kā attīstās emociju regulācijas prasmes un kā pieaugušie var veicināt iespējami veiksmīgu šo prasmju attīstību. Tiks sniegti arī praktiski ieteikumi emocionālā intelekta un emociju regulācijas prasmju attīstīšanai bērniem.

18.janvārī paredzēta nodarbība par biežākajām uzvedības problēmām un iespējamiem risinājumiem, ja bērnam novērojama pārlieka aktivitāte, nemiers.

Dalībnieki uzzinās par uzvedības problēmām un to cēloņiem, iedzimto iezīmju, temperamenta mijiedarbību ar vides faktoriem. Tiks apskatītas vecāku iespējas izvairīties no uzvedības problēmām un koriģēt tās.

Savukārt 25.janvārī tiks runāts par biežākajām uzvedības problēmām un iespējamiem risinājumiem, ja bērnam novērojama nedrošības, šaubas, bailes.

Dalībnieki uzzinās par uzvedības problēmām un to cēloņiem, iedzimto iezīmju, temperamenta mijiedarbību ar vides faktoriem. Tiks apskatītas vecāku iespējas izvairīties no uzvedības problēmām un koriģēt tās.

Visas nodarbības vadīs klīniskā psiholoģe Zane Gulbe.

Pieteikšanās uz pasākumiem mājaslapā "onplate.eu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu