Veco ļaužu mītnē "Sprīdīši" ar Covid-19 paveidu omikronu saslimuši visi iemītnieki (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Salacgrīvā veco ļaužu mītnē "Sprīdīši" ar Covid-19 omikrona paveidu saslimuši visi 16 iemītnieki.

"Sprīdīšu" vadītājas pienākumu izpildītāja Ilze Elste stāstīja, ka 14 no klientiem ir vakcinēti pret Covid-19, savukārt divi ir kategoriski atteikušies no vakcinācijas.

Elste atzina, ka Ziemassvētkos viens no klientiem bez atļaujas visu diennakti bija devies svinēt svētkus ārpus pansionāta.

Viņam vienam no pirmajiem bija pozitīvs Covid-19 tests. Savukārt gada nogalē Covid-19 omikrona paveids tika atklāts arī vienai no aprūpētājām.

"Laimīgā kārtā visiem klientiem slimība norit viegli vai vispār bez simptomiem. Aprūpētājiem, kuriem slimības gaita norit bez simptomiem, lai pasargātu no saslimšanas mājiniekus, ir nodrošināta dzīvošana uz vietas veco ļaužu namā," sacīja Elste.

Vadītājas pienākumu izpildītāja atzīst, ka gada nogalē plašajās Pociema kultūras namā telpās noticis svētku koncerts, kuru ar pusstundas atstarpi apmeklējuši triju pansionātu iemītnieki, kuri sēdējuši pie galdiņiem pa četriem, ievērojot divu metru distanci. Viņa piebilst, ka pansionātu iedzīvotāji ir ļoti noguruši no vienmuļās dzīves, jo pandēmijas dēļ viņiem ir ierobežotas saskarsmes iespējas ar tuviniekiem.

Viņa ir arī pateicīga ikvienam labdarim, kurš svētkos pansionātos dzīvojošos iepriecināja ar dāvanām, ko cilvēki ļoti novērtēja.

Elste uzsver, ka, neskatoties uz visu epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu, klientu balstvakcināciju, šoreiz no klientu plašas saslimšanas izvairīties nav izdevies, kas šajā veco ļaužu namā noticis pirmo reizi pandēmijas laikā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu