Arī vecākie bērni varēs sportot iekštelpās, uzrādot skolā veiktā testu negatīvu rezultātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Hokejs. Ilustratīvs foto
Hokejs. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Valdošās koalīcijas partijas ir vienojušās mainīt prasības un atļaut arī vecākajiem bērniem sportot iekštelpās.

Lai to darītu, būs jāuzrāda skolās veiktā Covid-19 testa negatīvs rezultāts, žurnālistiem pēc partiju sanāksmes sacīja Nacionālās apvienības (NA) pārstāvis, Saeimas deputāts Jānis Dombrava.

Pēc Dombravas vārdiem, aizvadītajos mēnešos esot varēts novērot tendenci, ka daudzi vecāki savus bērnus vedot trenēties uz kaimiņvalstīm, kas noteikti neesot drošs risinājums un, viņaprāt, padara epidemioloģisko situāciju daudz nedrošāku. Par šādu situāciju sūkstījās arī NA Saeimas deputāts Romāns Naudiņš, kurš pērn bija vienīgais no valdošās koalīcijas deputātiem, kam tika liegta dalība parlamenta darbā, jo viņš netika uzrādījis Latvijā atzītu Covid-19 sertifikātu.

Dombravas skatījumā, ja skolās paštesti jāveic vairākas reizes nedēļā un tie ir negatīvi, tad neesot īsti argumentu, kāpēc bērni nevar sportot iekštelpās. Tas arī esot pamata arguments tam, kāpēc koalīcija šodien lēmusi precizēt šīs normas.

Arī Jaunās konservatīvās partijas līderis Jānis Bordāns uzskata, ka līdzšinējie ierobežojumi attiecībā uz bērnu sportu bijuši "pārspīlēti". Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, svētku laikā daudzi latvieši izceļojuši uz ārzemēm, lai tur vadītu aktīvās sporta gaitas, un pat esot bijušas Latvijas sporta komandas, kuras Lietuvā rīkojušas sporta sacensības un treniņus.

Arī Dombravam esot informācija, ka bija vērojama tendence, ka bērnus regulāri ved trenēties ārpus valsts, bet tie bērni, kuru vecāku rocība to neļāva darīt, netrenējās, "viņu veselība pasliktinājās un sporta iemaņas zuda".

"Tas ir precizējošs grozījums, kuru, es domāju, ka varējām ieviest jau agrāk," piebilda NA deputāts.

Pašreizējais regulējums nosaka, ka sporta treniņos telpās var piedalīties bērni no 12 gadu vecuma ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, savukārt jaunākiem bērniem ietika ar negatīvu Covid-19 testu izglītības iestādes skrīninga ietvaros. Šāda prasība bija noteikta, jo bērniem no 12 gadu vecuma jau ilgāku laiku ir pieejamas iespējas vakcinēties pret Covid-19, kamēr jaunākiem bērniem šādas iespējas ir parādījušās tikai ap gadumiju.

Vienas klases izglītojamie vienas treniņgrupas ietvaros arī pašlaik var sportot ar negatīvu Covid-19 testu izglītības iestādes skrīninga ietvaros.

Savukārt ārā sportot var gan bērni ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, gan skolēni ar negatīvu Covid-19 testu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu