Kazahstānā nogalināti vairāki desmiti protestētāju (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kazahstānas policija naktī uz ceturtdienu Almati nogalinājusi "desmitiem" protestētāju, kas mēģināja ieņemt administratīvās ēkas, vietējiem medijiem pavēstījis policijas pārstāvis.

"Pagājušajā naktī ekstrēmistu spēki mēģināja uzbrukt administratīvajām ēkām, Almati policijas departamentam, kā arī vietējiem policijas komisariātiem. Desmitiem uzbrucēju ir likvidēti," policijas pārstāvju teikto citē Krievijas ziņu aģentūras.

Iepriekš Kazahstānas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka sadursmēs ar protestētājiem nogalināti astoņi policisti un Nacionālās gvardes karavīri, bet 317 guvuši ievainojumus.

Ziņu aģentūras "Reuters" žurnālisti no Almati ziņo, ka šorīt pilsētas galvenajā laukumā, kur sapulcējušies simtiem protestētāju, iebraukušas vairāki bruņutransportieri un ieradušies desmitiem karavīru.

Karavīriem tuvojoties pūlim, bija dzirdams šāvienu troksnis, "Reuters" stāstījuši aculiecinieki. Taču pēc tam situācija norimusi.

Kazahstānas valsts televīzija šodien ziņo, ka darbinieku drošības dēļ Kazahstanas Nacionālā banka ir nolēmusi apturēt banku darbību valstī. Arī internets lielākoties nedarbojas.

Kā ziņots, protesti pret sašķidrinātās gāzes cenu straujo kāpumu sākās svētdien Žanaezenā, valsts dienvidrietumos.

Protesti nākamās dienās pārņēma visu Kazahstānu, un līdztekus ekonomiskajām prasībām sāka parādīties arī politiskās prasības.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu