No gladiatora par trauslu princi jeb kāpēc pasaulei sāk patikt sievišķīgi vīrieši? (19)

Runā eksperti
Foto: SIPA/Scanpix, Ekrānšāviņi no filmām
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X

Pirms desmit gadiem Holivudā par seksīgiem un izskatīgiem tika nodēvēti vīrieši ar labu fizisko sagatavotību un vīrišķīgiem sejas vaibstiem. Taču mūsdienās Holivuda sākusi izvēlēties augumā īsākus, ķermeņa uzbūvē un sejas vaibstos smalkākus stiprā dzimuma pārstāvjus. Kāpēc jaunās paaudzes skatītājiem un klausītājiem ir pavisam citi pievilcības kritēriji? 

Sirds formas seja un pretstats mačo

Z paaudzes auditoriju piesaista tādas slavenības kā Toms Holands, Timotejs Šalamets un Harijs Stailss, kuri iemieso "apgaismotas netoksiskas vīrišķības zīmolu", norāda skaistumkopšanas eksperte Laura Keja.

Viņu simetriskās sirds formas sejas ir arī fotogēniskākas, tāpēc tās ir populārākas vietnē Instagram, kas ir kļuvusi par Holivudas mārketinga iekārtas galveno sastāvdaļu.

Timotejs Šalamets
Timotejs Šalamets Foto: EPA/Scanpix

Laura Keja turpina: “Tādiem kā Timotejam Šalametam un Tomam Holandam ir ideāla sejas simetrija, tā ir gandrīz sirds formas. Pētījumi liecina, ka sirds formas sejas tiek uzskatītas par vispievilcīgāko sejas formu. Viņi nav mačo tips. Vīrieši neizskatās novecojuši, kas vēl vairāk palielina viņu pievilcību. Daudziem pat būtu grūti noteikt viņu vecumu."

"Viņiem ir arī harismātiska noskaņa, bezkaunīgs smaids un mirdzums acīs," vīriešus raksturo Laura Keja.

Neatbilst nekādiem standartiem

"Šie netradicionālākā izskata vīrieši gūst labumu, jo jaunākās paaudzes ir iecietīgākas pret lietām, kuras agrāk uzskatītas par “neatbilstošām standartiem”, piemēram, auguma atšķirība vai attieksme pret dzimumu," Dailymail.co.uk saka iepazīšanās un attiecību eksperts Alekss Melors-Brūks.

Piemēram, Toms Holands (25) ir 172 cm garš, bet Zendaya (25), ar kuru viņš tiekas, - 178 cm, savukārt Harijs Stailss (27) lepni uzvelk sievišķīgu apģērbu un ir pat izlaidis nagu lakas sēriju.

Toms Holands un Zendaya
Toms Holands un Zendaya Foto: Reuters/ScanPix
Harijs Stailzs
Harijs Stailzs Foto: Sipa/AFP/Scanpix

Muskuļi seksam, trauslums un emocijas attiecībām

Alekss Melors-Brūks skaidro, ka muskuļoti vīrieši vienmēr tikuši uzskatīti par pievilcīgiem, jo ​ viņi izskatās veseli un, visticamāk, radīs labus pēcnācējus. Taču mūsdienu pasaulē redzams, ka sievietes vēršas pie muskuļotiem vīriešiem, lai meklētu gadījuma sakarus, kaislīgu seksu, nevis ilgstošas attiecības.

"Šis slaidais izskats radīs mazāku "neuzticīgā mačo" iespaidu un sievietes sajutīs gādīgāku, apņēmīgāku, jūtīgāku vīrieti. Šāda partneru meklēšanas tendence parādījusies pēc pārdzīvojumiem, kas saistāmi ar mājsēdi," novērojis attiecību eksperts. 

Arī kosmētiskās klīnikas dermatologs Perijs Ross uzsver, ka tendences attiecībā uz to, kas ir pievilcīgs vīrietis, turpina mainīties.

"Pēdējās desmitgadēs tas ir pastāvīgi mainījies. No 90. gadu uzkačātiem gladiatora tipa kultūristiem un čipendeiliem līdz Kurta Kobeina heroīna elegancei," viņš teica. "Mūsdienās kultūras ziņā mēs esam atvērtāki tam, kas tiek uzskatīts par pievilcīgu. Mēs redzam skaistumu un pievilcību pavisam citā gaismā."

Kurts Kobeins un Rasels Krovs
Kurts Kobeins un Rasels Krovs Foto: AP/Scanpix

Joga, nevis svaru zāle. Emocijas, nevis skarbums!

Arī mūsu attieksme pret partnera fizisko sagatavotību ir mainījusies. Ross uzsver, ka cilvēki tagad meklē savā partnerī garīgu spēku, nevis muskuļu kalnus. 

"Kāds, kurš ir slaids, apmeklē jogas nodarbības un izvēlas izpaust sevi un savu ķermeni netradicionālos veidos," ideālo partneri raksturo Perijs Ross. 

Arī tas, ka vīrieši mūsdienās ir atvērtāki, runājot par savu garīgo veselību, un vieglāk atklāj emocijas, stipri ietekmē to, kā viņi izskatās potenciālajiem dzīvesbiedriem.

"Mūsdienās vīrieši atklāti runā par garīgo veselību, nebaidās krāsoties, spēlējas ar modi, un tas liecina par pārliecību un liek viņiem izskatīties pievilcīgākiem ne tikai jaunajai paaudzei, bet arī arī vecākajai paaudzei," uzskata Ross. 

Foto: AP/Scanpix
Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu