BMW prezentējis krosoveru, kas acimirklī maina virsbūves krāsu (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW iX Flow
BMW iX Flow Foto: BMW

Patērētāju elektronikas šovā Lasvegasā (Consumer Electronics Show) BMW prezentēja elektriskā krosovera iX konceptuālo versiju ar nosaukumu Flow. Tās galvenā īpatnība ir spēja reāllaikā mainīt virsbūves krāsu, un, lai to izdarītu, ir tikai jānospiež podziņa. Tas paver bezprecedenta personalizācijas iespējas, jo tehnoloģija izmanto digitālo e-tinti, tāpat kā e-grāmatās.

BMW iX Flow virsbūve ir pārklāta ar ePaper segmentiem, kas izgriezti ar lāzeru un satur miljoniem mikroskopisku kapsulu, kas nav biezākas par cilvēka matu. Katra kapsula satur negatīvi lādētus baltos un pozitīvi lādētos melnos pigmentus, kas elektriskās stimulācijas rezultātā krāso korpusu vēlamajā krāsā. Tāpat kā e-grāmatām ar E-Ink tehnoloģiju, arī iX Flow ir pieejama tikai vienkrāsaina gamma – melnbaltās krāsas un to toņi.

Pēc izstrādātāju domām, E-Ink palīdzēs ietaupīt enerģiju, jo, piemēram, karstā laikā balts auto korpuss atstaros vairāk gaismas un tā dzesēšanai būs jāpatērē mazāk enerģijas. Tehnoloģija ar laiku nonāks arī sērijveida BMW, taču pagaidāms vēl pāragri prognozēt, kad tas varētu notikt.

Vēl viens BMW jaunums patērētāju elektronikas šovā bija auto kinoteātris – būtībā liela izmēra ekrāns ar 31 collas diagonāli un 32:9 malu attiecību. Tas atrodas aiz priekšējiem sēdekļiem, ir ar 8K izšķirtspēju un ar 5G savienojumu.

Foto: BMW

Pasažieriem ir pieejami dažādi straumēšanas pakalpojumi, savukārt mūzika tiek atskaņota ar Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound sistēmu, kurā ietilpst 30 skaļruņi.

Paralēli tehnoloģiskajiem jaunumiem BMW izstādē prezentēja arī pirmo M sērijas elektrisko krosoveru iX M60. Tam ir divi elektromotori ar 619 zirgspēku jaudu un 1015 Nm griezes momentu. Sniedzamība sasniedz 566 kilometrus WLTP ciklā. Karstais iX no nulles līdz 100 kilometriem stundā paātrinās 3,8 sekundēs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu