Tiesai nodota krimināllieta par nelikumīgi iegūtu teju 300 000 eiro legalizāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Prokuratūra nodevusi Ekonomisko lietu tiesai krimināllietu par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu 299 433 eiro apmērā, informē prokuratūrā.

Lietā kāda persona apsūdzēta par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valstij vairāk nekā 65 000 eiro apmērā, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, kā arī par sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu.

Saskaņā ar celto apsūdzību persona izveidoja uzņēmumu, ko reģistrēja uz citām personām, kuras nezināja patieso uzņēmuma izmantošanas nolūku - izmantot to fiktīvu darījumu shēmās ar mērķi izvairīties no nodokļu nomaksas un legalizēt noziedzīgā veidā iegūtos finanšu līdzekļus.

Apsūdzētais nelikumīgi - bez šo personu ziņas un atļaujas - izmantoja viņu pieejas datus Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmai un uzņēmuma vārdā par 2017.gada četriem mēnešiem iesniedza pievienotās vērtības nodokļa (PVN) deklarācijas par fiktīviem darījumiem. Tādā veidā apsūdzētā persona izvairījās no PVN nomaksas, nodarot valstij zaudējumus 65 514 eiro apmērā.

Apsūdzētais, īstenojot nelikumīgu kontroli pār SIA, veica noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, izmantojot citu uzņēmumu datus, to kontus bankās un elektronisko maksājumu platformās, par kopējo summu 299 433 eiro.

Tāpat apsūdzētais nelikumīgi izmantoja personām izsniegtās maksājumu kartes un veica skaidras naudas izņemšanu no bankomātiem par kopējo summu 163 000 eiro, apzinoties, ka minētie finanšu līdzekļi ir noziedzīgi iegūti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu