Vairāki Peugeot un Citroën modeļi turpmāk būs pieejami tikai elektriskā versijā (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektriskais Peugeot Rifter
Elektriskais Peugeot Rifter Foto: Peugeot

Peugeot un Citroën paātrina modeļu klāsta elektrifikāciju un no 2022. gada janvāra Eiropā savu “People Mover” piedāvājumu koncentrēs tikai uz pilnībā elektriskiem automobiļiem. 

Šis lēmums attiecas uz Peugeot Rifter, Traveller, Expert Combi, Citroën Berlingo un SpaceTourer.

“Lielākā daļa Peugeot un Citroën vieglo pasažieru automobiļu un 100% komerctransporta modeļu jau tagad ir pieejami pilnībā elektriski vai kā uzlādējami hibrīdi. 2021. gadā katrs sestais Eiropā pārdotais Peugeot bija elektrificēts un zīmols nodrošināja 3. vietu pilnībā elektrisko un uzlādējamo hibrīdu tirgus segmentā Baltijā. Elektrisko un hibrīdautomobiļu tirgus daļa turpina stabili pieaugt, un mums ir svarīgi būt gataviem straujai pārejai, pieaugot pieprasījumam pēc pilnībā elektriskiem transportlīdzekļiem,” sacīja Peugeot un Citroën automobiļu Baltijas importētāja Auto-Bon Baltic izpilddirektors Andruss Kūss.

Elektriskais Citroen e-SpaceTourer
Elektriskais Citroen e-SpaceTourer Foto: Citroen

Papildus pilnībā elektriskajām versijām gan Peugeot, gan Citroën nesen ir sākuši ar ūdeņradi darbināmu komercauto ražošanu. Peugeot e-Expert Hydrogen un Citroën ë-Jumpy Hydrogen piedāvā autonomiju 400 km (WLTP) un uzpildes ātrumu tikai 3 minūtes. Furgonu kravnesība un kravas telpas ietilpība saglabājas tādi pati kā iekšdedzes dzinēju un elektriskajām versijām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu