Savākti paraksti iniciatīvai pret Jaundubultu kāpas privatizēšanas iespējām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" nepieciešamo parakstu skaitu ieguvusi Jūrmalas aizsardzības biedrības iesniegtā iniciatīva par Jaundubultu kāpas saglabāšanu pastaigām.

Iniciatīvai bija nepieciešami 1000 Jūrmalas pašvaldības iedzīvotāju paraksti, lai to iesniegtu Jūrmalas pilsētas domē. Portālā uzsvērts, ka vērā tiks ņemti tikai Jūrmalā deklarēto Latvijas pilsoņu un īpašuma turētāju paraksti.

Biedrība aicināja Jūrmalas iedzīvotājus parakstīties par to, lai viena no iedzīvotāju iecienītākajām pastaigu vietām - Jaundubultu kāpas - netiktu privatizēta. Jūrmalas aizsardzības biedrības skatījumā, Jaundubultu kāpu teritorija 36 000 kvadrātmetru platībā starp Ogres un Amulas ielām nākotnē var kļūt iedzīvotājiem nepieejama.

Politiķi esot veikuši izmaiņas Meža likumā, kas ļauj privatizēt kāpu meža gabalu jūras krastā. "Vienīgais privatizētājs ir SIA "EM Investments", kas iegādājies pussabrukušu nojumi šajā zemesgabalā. Nav šaubu, ka nākotnē zemesgabals var tikt apbūvēts, jo domes deputāti līdzīgu vēlmi pašā jūras krastā apmierinājuši bijušajam "Parex" bankas līdzīpašniekam blakus viņa villai Bulduros 4. līnijā 1A," teikts iniciatīvas pieteikumā.

Biedrībā ziņoja, ka domes priekšsēdētājs atteicies lūgt valsti nodot šo zemesgabalu pašvaldības īpašumā, jo to nepieļaujot Aizsargjoslu likums, un viņš neesot saņēmis nevienu iedzīvotāju iesniegumu. "Pretēji apgalvotajam, likums tomēr atļauj nodot zemesgabalu pašvaldībai autonomo funkciju īstenošanai, un mēs esam panākuši, ka valsts Publisko aktīvu pārvaldītāja "Possessor" personā to ir piedāvājis Jūrmalas domei," pauduši iniciatori, vienlaikus piebilstot, ka ar to plānots lemt Jūrmalas domes 2022.gada 27.janvāra sēdē.

Iedzīvotāji, parakstoties par šo iniciatīvu, lūgs Jūrmalas pilsētas domi pieņemt Publisko aktīvu pārvaldītāja "Possessor" izteikto piedāvājumu - pārņemt bez atlīdzības no valsts zemesgabalu tās autonomo funkciju veikšanai - parku un zaļo zonu ierīkošanai un uzturēšanai, akcentē biedrībā. Tā būšot garantija, ka šis zemesgabals aizvien paliks iedzīvotāju pastaigas vieta un nākotnē netiks apbūvēt.

"Kāpu zonai jūras krastā Jūrmalā ir jābūt pieejamai un izmantojamai iedzīvotāju vajadzībām," uzskata Jūrmalas aizsardzības biedrībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu