Par iespējami viltotu dokumentu iesniegšanu pret taksometru vadītājiem sākti kriminālprocesi (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Taksometrs. Ilustratīvs attēls.
Taksometrs. Ilustratīvs attēls. Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Aizdomās par viltotu valsts valodas apliecinošu dokumentu iesniegšanu Taksometru vadītāju reģistrā sākti kriminālprocesi pret 33 taksometru vadītājiem, tā pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD) ir aizdomas par vismaz 35 gadījumiem, kad autovadītāji, reģistrējoties Taksometru vadītāju reģistrā, iesnieguši valsts valodas apliecinošus dokumentus ar viltojuma pazīmēm.

Pret 33 taksometra vadītājiem uzsākti kriminālprocesi.

Kā raidījumā norādīja ATD valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš, ar 2020.gadu taksometra vadītājiem jāpierāda ar dokumentiem, ka valodas zināšanas ir atbilstošas noteiktam prasību līmenim. Līdz šim ATD konstatējis vairākus centienus dot viltotus dokumentus, lai tiktu vadītāju reģistrā.

Vienā gadījuma notiek retoriskā pārbaude. Savukārt vienā gadījumā ATD ir pārsūdzējusi policijas lēmumu un prasījusi atkārtoti pārbaudīt.

LTV skaidro, ka ikvienam taksometra vadītājam reizi trijos gados no jauna jāreģistrējas Taksometru vadītāju reģistrā. Kopš 2020.gada jāiesniedz arī dokuments, kas apliecina latviešu valodas prasmi.

Saskaņā ar LTV rīcībā esošo informāciju 2020.gadā vadītāju reģistrā bija 8000 vadītāju, pērn ap 5900.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu