Jauna sieviete pēc pāris dienām psihiatriskajā klīnikā to brīvi pameta un atgriezās mājās, lai izdarītu pašnāvību. Nelaiķes ģimene nesaprot, kāpēc meitene tika tik viegli izlaista no slimnīcas. Pēc klīnikas pārstāvju domām, cilvēku, kurš šķietami ir adekvātā stāvoklī, nevar turēt pret savu gribu, un pašnāvniecisku uzvedību esot ļoti grūti ārstēt. Vai jaunietes nāvi varēja novērst? Pēta Igaunijas laikraksts "Postimees".

Pērnā gada novembra beigās 24 gadus vecā igauniete Jekaterina Maslova devās uz Tartu psihiatrisko klīniku, lai saņemtu psiholoģisko palīdzību un atbrīvotos no vairākus gadus ilgušajām panikas lēkmēm. Viņa tika ievietota stacionārā. Kādā brīdī Jekaterina sapratusi, ka klīnikā gaidīto palīdzību nesaņems, tāpēc lūdza viņu izrakstīt. Nākamajā dienā Jekaterina izdarīja pašnāvību.

"Postimees" redakcijai Jekaterinas stāstu atklāja viņas māsa Jūlija. Jaunā sieviete gadiem ilgi cīnījusies ar trauksmi un panikas lēkmēm, jau pavasarī viņa tika ievietota slimnīcā, taču ārstēšana nepalīdzēja: "Rudenī viņa atkal gribēja doties uz slimnīcu, bet netika pieņemta - nebija brīvu vietu."

"Dežūrārsts ar viņu mazliet parunājās, iedeva nomierinošas zāles un aizsūtīja mājās," stāsta māsa.

CopyLinkedIn Draugiem X