Pieaudzis NMPD operatīvās vadības centrā ienākošo zvanu un brigāžu izpildīto izsaukumu skaits (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Janvāra sākumā pieaudzis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) operatīvās vadības centrā ienākošo zvanu skaits pieaudzis par 18%, liecina Veselības ministrijas sagatavotais ziņojums valdības sēdei.

Janvāra sākumā pieaudzis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) operatīvās vadības centrā ienākošo zvanu un brigāžu izpildīto izsaukumu skaits. NMPD operatīvās vadības centrā ienākošo zvanu skaits pieaudzis par 18%, vidēji diennaktī saņemot 1900 zvanus, kamēr pērn decembrī vidējais diennaktī saņemto zvanu skaits bija 1615.

NMPD izpildīto izsaukumu skaits janvāra sākumā ir par 8% augstāks - vidēji diennaktī 1069 izsaukumi - nekā decembrī, kad vidējais diennaktī izpildīto izsaukumu skaits bija 988.

Pēdējās nedēļas laikā izsaukumu skaits pie Covid-19 pacientiem pieaudzis, salīdzinot ar iepriekšējām nedēļām.

VM norāda, ka novērojams arī prombūtnē esošo un Covid-19 inficēto darbinieku skaita pieaugums. 10.janvārī ar Covid-19 bija saslimuši 192 darbinieki un vēl 228 bija prombūtnē kā Covid-19 pacientu kontaktpersonas.

Kā vēstīts, svētdien Latvijas slimnīcās ievietoti 50 Covid-19 pacienti, savukārt astoņi pacienti izrakstīti, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

Slimību profilakses un kontroles centrs ziņoja par trim ar Covid-19 saistītie nāves gadījumiem, līdz ar to kopējais pacientu skaits slimnīcās ir palielinājies no 567 līdz 597 cilvēkiem.

No stacionāros esošajiem Covid-19 pacientiem 508 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 89 - ar smagu slimības gaitu.

Kopumā līdz šim no slimnīcām Latvijā izrakstīti 23 939 Covid-19 pacienti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu