Piedāvā iespēju pieteikties dalībai programmā "Piens un augļi skolai"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Piens. Ilustratīvs attēls.
Piens. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Lauku atbalsta dienests (LAD) piedāvā iespēju pieteikties dalībai programmā "Piens un augļi skolai" trešajā kārtā, kur pieejams finansējums 100 300 eiro.

Tostarp augļu un dārzeņu piegādei un izdalei pieejams finansējums 3900 eiro apmērā, bet piena piegādei un izdalei - 96 400 eiro.

Pieteikumus dienestā pieņems līdz 24.janvārim. Šī ir trešā pieteikumu kārta programmai 2021./2022. mācību gadā.

Pretendenti trešajā kārtā var pieteikt tās izglītības iestādes, kas vēl nav pieteiktas programmai 2021./2022. mācību gadā ne pirmajā, ne otrajā kārtā. Produktu izdali izglītības iestādēs varēs uzsākt ar 1.februāri.

Jau ziņots, ka oktobrī tika izziņots otrās kārtas konkurss atbalsta programmā "Piens un augļi skolai" 2021./2022.mācību gadā ar finansējumu 137 058 eiro apmērā.

Tostarp augļu un dārzeņu piegādei un izdalei pieejams finansējums 14 668 eiro apmērā, savukārt piena piegādei un izdalei - 122 388 eiro.

Tāpat ziņots, ka LAD augustā izsludināja pirmās kārtas pieteikšanos programmai "Piens un augļi skolai" 2021./2022.mācību gadam, ar kopējo finansējumu vairāk nekā četru miljonu eiro apmērā.

Tostarp pieejamais finansējums augļu un dārzeņu piegādei un izdalei bija 1,359 miljoni eiro, savukārt piena piegādei un izdalei - 2,648 miljoni eiro.

Kā ziņots, vienotā atbalsta programma skolu apgādei ar augļiem, dārzeņiem un pienu darbojas no 2017./2018.mācību gada, apvienojot pirms tam īstenotās atsevišķās atbalsta programmas "Skolas piens" un "Augļi skolai". Apvienotā skolu programma darbojas ar vienotu pieeju produktu izdalei bērniem un jauniešiem - augļus, dārzeņus un piena produktus bez maksas trīs reizes mācību nedēļā saņem gan pirmsskolnieki, gan 1.-9.klašu skolēni.

Apvienotās programmas mērķis ir veicināt veselīgu bērnu ēšanas un uztura paradumu veidošanos, kas būtu noturīgi visu turpmāko dzīvi, ka arī palielināt programmas efektivitāti, nodrošināt mērķtiecīgāku atbalstu un palielināt veselīga uztura patēriņa veicināšanu starp skolēniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu