Reizi mēnesī pie "Origo" specializētajā autobusā būs iespējams ziedot asinis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts asinsdonoru centra specializētais autobuss. Ilustratīvs attēls.
Valsts asinsdonoru centra specializētais autobuss. Ilustratīvs attēls. Foto: AFI

Pie tirdzniecības centra "Origo" šajā gadā reizi mēnesī viesosies Valsts asinsdonoru centra (VADC) izbraukuma autobuss, sniedzot donoriem iespēju ziedot asinis.

VADC direktore Egita Pole norāda, ka sadarbība ar "Origo" sākta 2021.gada rudenī, un līdz pagājušā gada beigām asinis ziedoja 78 cilvēki, sniedzot iespēju palīdzēt vairāk nekā 200 pacientiem Latvijas slimnīcās. "Asins komponentiem ir derīguma termiņš, tādēļ ir ļoti svarīgi krājumu visu laiku papildināt. Nozīmīgs ir ikviens donors, kurš ir gatavs ziedot daļu no sevis," saka Pole.

Viņa atzīst, ka sadarbība ar "Origo" VADC palīdz piesaistīt donorus, kas ikdienas skrējienā varbūt neatceras par iespēju ziedot, taču, ieraugot asinsdonoru izbraukuma autobusu, pieņem lēmumu atbalstīt līdzcilvēkus.

"Viena ziedotā asins deva var būt noderīga pat trim cilvēkiem, un lēmums iekāpt VADC izbraukuma autobusā kāda cita cilvēka dzīvē var būt izšķirošs," uzsver Pole.

Savukārt "Origo" un nekustamo īpašumu attīstītāja "Linstow Baltic" komercdirektore Evija Majevska atzīmē, ka laukums pie "Origo" ir ērti sasniedzams ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim. "Šobrīd skaudrāk nekā jebkad iepriekš apzināmies, cik nozīmīga ir veselība un dzīvība, tāpēc svarīgs ir ikviens, kurš gatavs donora misijai," saka Majevska.

VADC izbraukuma autobuss 2022.gadā pie "Origo" pirmo reizi ieradīsies 14.janvārī un donorus gaidīs no plkst.10 līdz 14. Nākamās reizes, kad tas būs sastopams laukumā pie "Origo", būs 11.februārī, 11.martā, 8.aprīlī, 13.maijā, 10.jūnijā, 8.jūlijā, 12.augustā, 9.septembrī, 14.oktobrī, 11.novembrī un 9.decembrī.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt pasei vai ID kartei un bankas konta numuram, kā arī jāatbilst visiem kritērijiem, par kuriem vairāk informāciju iespējams atrast VADC mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu