Darbs turpinās: Hennessey par visu varu vēlas pārkāpt 500 km/h robežai

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Amerikāņu auto tūninga firma Hennessey Performance Engineering turpina strādāt, lai piepildītu apņemšanos pārkāpt 500 km/h ātruma robežai ar ielas automobili.

Tikai dažas dienas ir pagājušas, kopš Hennessey publicēja video ar jaudas stendu, uz kura tiek pārbaudīts hipermašīnas Venom F5 dzinējs, kas atbilstoši nodēvēts par Fury. Tagad Hennessey jau publicējuši video, kurā Venom F5 ir nogādāts uz Džonija Bomera testu poligonu Floridā. Šeit firma veic aerodinamikas un ātrgaitas stabilitātes testus, kā arī pārbauda visas mašīnas mezglu pakotnes dinamiku. Pilota pienākumus testu sesijā pildīja bijušais GM inženieris Džons Heinrisijs.

Jāteic, ka jaunākajā testu sērijā mērķis nebija pārsniegt 500 km/h robežu, bet gan pārbaudīt, kā mašīna uzvedas F5 braukšanas režīmā. Hennessey norāda, ka Heinrisijs vismaz vienu reizi ar aktivizētiem F5 iestatījumiem pārsniedza 250 jūdžu jeb 402 kilometru stundā robežu.  

F5 ir režīms, kas tāda paša nosaukuma Hennessey Venom automobilī atbloķē visu 6,6 litru V8 twin-turbo motora potenciālu. Un tas ir vairāk nekā iespaidīgs – 1817 zirgspēki, ja tvertnē ir iepildīts E85 biobenzīns. Kad ieslēgts F5 režīms, dzinēja maksimālais ātrums ir 8500 apgr./min., kamēr standarta apstākļos tas ir par 300 apgr./min. zemāks.

Tiek ziņots, ka ne pārāk tālā nākotnē ir plānots arī brauciens nolūkā pārsniegt 500 km/h. Tas atkal notiks Džonija Bomera poligonā Floridā. Bet pirms tam paredzēti vēl testi Teksasā, Ostinas trasē, kur notiek Formula 1 sacensības, kā arī leģendārajā Laguna Seca autodromā Kalifornijas štatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu