Gīleinai Maksvelai sodu paredzēts piespriest jūnijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas augstāko aprindu pārstāvei Gīleinai Maksvelai, kas ASV atzīta par vainīgu meiteņu sagādāšanā skandalozajam nelaiķa finansistam Džefrijam Epstīnam viņu seksuālai izmantošanai, sods tiks piespriests jūnija beigās, piektdien paziņoja ASV tiesnese.

"Tiesa ar šo paredz soda piespriešanu šajā jautājumā 2022.gada 28.jūnijā plkst.11.00," teikts tiesas dokumentā, kuru parakstījusi Ņujorkas apgabala tiesnese Alisona Neitana.

Nelaiķa britu preses magnāta Roberta Maksvela meita Gīleina, kas izaugusi bagātībā un privilēģijās kā karaļnama locekļu draudzene, var pavadīt atlikušo dzīvi aiz restēm.

Par nepilngadīgo seksa kontrabandu var draudēt cietumsods līdz 40 gadiem. Mazāk smagajās apsūdzībās, kurās Maksvela atzīta par vainīgu, var tikt piespriesti piecu vai 10 gadu cietumsodi.

Maksvelu, kurai Ziemassvētkos palika 60 gadu, 12 zvērināto tiesa Manhatanā 29.decembrī atzina par vainīgu piecās no sešām apsūdzībām, tostarp visnopietnākajā apsūdzībā par nepilngadīgās seksa kontrabandu.

Maksvela netika atzīta par vainīgu vienā apsūdzībā - par mazgadīgās iekārdināšanu ceļot, lai iesaistītos nelegālās seksuālās darbībās.

Maksvelai izvirzītās apsūdzības attiecas uz notikumiem laikā no 1994. līdz 2004.gadam. Viņa ir paziņojusi, ka nav vainīga nevienā no tām.

Epstīns izdarīja pašnāvību federālajā aizturēšanas centrā Ņujorkā 2019.gada augustā 66 gadu vecumā, tiesu tā arī nesagaidot. Viņa mīļākā un tuva draudzene Maksvela tika aizturēta 2020.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu