Saeimas deputāti dosies izbraukumā uz Latvijas-Baltkrievijas pierobežu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas-Baltkrievijas robežas pierobežas josla Silenē.
Latvijas-Baltkrievijas robežas pierobežas josla Silenē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija un Ārlietu komisija nākamnedēļ izbraukuma kopsēdē apmeklēs Latvijas-Baltkrievijas pierobežu.

Izbraukuma sēžu laikā 17.janvārī un 18.janvārī deputāti plāno apsekot Valsts robežsardzes objektus, lai iepazītos ar robežas joslas infrastruktūras izbūves progresu.

Politiķiem ar atbildīgajām amatpersonām plānots apspriest Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas apdraudējumu un apsardzību, kā arī tikties ar to pašvaldību pārstāvjiem, kurās izsludināta ārkārtējā situācija.

Kā ziņots, kopš pagājušā gada 10.augusta, kad pierobežā tika izsludināta ārkārtējā situācija, kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti vairāk nekā 4500 cilvēki.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana nav liegta nedaudz vairāk kā 100 cilvēkiem, savukārt kopumā pērn un šogad aizturēti ap 450 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Vasarā valdība to sākotnēji izsludināja līdz 10.novembrim, bet vēlāk tā pagarināta līdz šī gada 10.februārim.

Latvijas robežsardze rosinās vēl par trim mēnešiem pagarināt ārkārtējo situāciju Baltkrievijas pierobežā, LTV "Rīta panorāmā" informēja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu