Sociālajos tīklos izplatās informācija par BKUS bibliotēkas likvidēšanu; slimnīca mierina – to nelikvidēs

Vita Daukste-Goba
, Ziņu redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tviterī brīvdienās satraukumu raisījis ieraksts, kurā tiek norādīts, ka tiks slēgta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) bibliotēka. Kā portālam TVNET norādīja BKUS pārstāve Kristīne Ķēniņa Jurēvica – bibliotēka netiks likvidēta, to slēdz tikai uz būvniecības laiku.

Kāds sociālo tīklu lietotājs tviterī 15. janvārī bija ierakstījis, ka BKUS slimnīcas bibliotēka ar 1. martu tiek likvidēta, un šis ieraksts izraisīja pamatīgu sašutumu.

"Bērnu slimnīcas bibliotēka ar 1.martu tiek likvidēta. Tāpat tiek likvidēta telpa, kur slimnīcā notika koncerti un izstādes. Pēcpusdienas gleznošanas, klavierspēles nodarbības tiek likvidētas. Šādi mēs atbalstām garīgās veselības nozīmi? Nopietni, BKUS, Veselības ministrija?" teikts ierakstā.

Tikmēr portālam TVNET slimnīcas pārstāve skaidroja, ka šīs ziņas par bibliotēku ir nepatiesas.

"Bibliotēka konkrētajā vietā tiek aizvērta uz būvniecības laiku, proti, līdz 2023. gada beigām, pēc tam esam plānojuši turpināt sadarbību. Taču arī pārejas periodā regulāri tiks nodrošināta mūsu pacientiem un darbiniekiem grāmatu pasūtīšana, nodošana – mēs mainām sadarbības formu," sacīja Ķēniņa Jurēvica. "Tāpat izskatām vasaras periodā izvietot teritorijā lasītavu un bibliotēku.

BKUS patlaban piedzīvo ļoti lielu rekonstrukciju. Tādēļ tas var sagādāt zināmas neērtības. Tiek domāts par labāku, gudrāku un draudzīgāku Slimnīcu, bet tas prasa laiku un pacietību."

Vaicāta par pasākumu norises vietu, proti, vai arī to likvidēs, viņa sacīja, ka pašlaik Covid-19 ierobežojumu dēļ šo vietu nevar izmantot.

"Pulcēšanās vieta, atbilstoši epidemioloģiskajām prasībām, nedrīkst tikt izmantota, it sevišķi mūsu pacientiem, domājot par viņu drošību. BKUS meklē jaunus veidus, kā vairot pacientu un vecāku pozitīvo pieredzi, uzturoties slimnīcā, tāpēc it sevišķi šobrīd domājam par alternatīviem individuāliem pacientu nodarbināšanas veidiem," tā Ķēniņa Jurēvica.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu