"Nekā nebaidieties": Navaļnija vēstījums viņa aizturēšanas gadadienā (30)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs savā aizturēšanas gadadienā ar sociālā tīkla “Instagram” starpniecību vērsies pie saviem atbalstītajiem.

“Nosēdējis cietumā pirmo gadu, vēlos visiem pateikt tieši to pašu, ko kliedzu [pirms gada] pie tiesas ēkas, kad mani veda uz “autozaku”, - nekā nebaidieties. Šī ir mūsu valsts, un citas mums nav,” raksta Navaļnijs.

“Vienīgās bailes, kurām vajadzētu būt, ir tās, ka mēs savu dzimteni atstāsim izlaupīšanai baram meļu, zagļu un liekuļu, ka atdosim bez cīņas, brīvprātīgi, arī savu un savu bērnu nākotni.”

“Paldies visiem milzīgs par atbalstu – es to jūtu,” uzsver Navaļnijs.

2021.gada 17.janvārī Navaļnijs atgriezās Maskavā no Berlīnes, kur viņš ārstējās pēc saindēšanas ar nervu indi “Novičok”.

"Man kā brīvam cilvēkam neizdevās spert ne soli savā valstī. Mani arestēja vēl pirms robežkontroles," pavēstīja Navaļnijs, piebilstot, ka viņš nenožēlo savu lēmumu atgriezties Krievijā.

Viņš tika aizturēts lidostā un apsūdzēts viņam iepriekš piespiestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanā. Vēlāk nosacītais cietumsods Navaļnijam tika aizstāts ar reālu un viņš tika nogādāts soda izciešanas vietā - labošanas darbu kolonijā Nr.2 Vladimiras apgabala Pokrovā.

Savukārt visas ar Navaļniju saistītās organizācijas pagājušā gada vasarā tika pasludinātas par ekstrēmiskām un aizliegtas. Savukārt galvenie Navaļnija līdzgaitnieki bijuši spiesti pamest valsti, lai arī nenonāktu cietumā.

Petušku rajona tiesa pirmdien noraidīja Navaļnija prasību pret labošanas darbu koloniju Nr.2 un atstāja spēkā viņam noteikto statusu “ar noslieci uz ekstrēmismu”. Šī statusa termiņš pagarināts uz trīs mēnešiem.

Petušku tiesa arī noraidīja Navaļnija prasību pret kolonijas vadību lietā par viņa nopelnītā atalgojuma neizmaksāšanu.

Navaļnijs tiesā vērsās, jo cietuma administrācija atsakās viņa kontā iemaksāt līdzekļus, ko viņš guvis, esot ieslodzījumā strādājot kā ārštata darbinieks informācijas aģentūrā “Kļuč”.

Prasība noraidīta, jo, saskaņā ar kolonijas administrācijas skaidrojumu, ieslodzīto nodarbināšana ārpus cietuma iespējama, ja attiecīgais darba devējs ir noslēdzis līgumu ar koloniju. Tā kā Navaļnija gadījumā šāda līguma neesot, šos līdzekļus nevarot uzskatīt par darba algu.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu