Video ⟩ LTV: Arvien biežāk bērnu slimnīcā nonāk ar Covid-19 slimi zīdaiņi (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Covid-19 vīrusa omikrona paveida izplatīšanās laikā viena no Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) visvairāk stacionētām pacientu grupām ir bērni līdz gada vecumam jeb zīdaiņi, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Panorāma".

Bērnu slimnīcā Covid-19 nodaļā otrdienas, 18. janvāra, rītā ārstējās 14 ar koronavīrusu inficēti bērni. Slimnīcas ārsti novērojuši, ka pēdējās nedēļās ir vērojams pacientu pieplūdums un arvien biežāk ārstējas arī paši mazākie.

BKUS Bērnu slimību klīnikas vadītājas vietniece Jana Pavāre stāsta, ka 

omikrona laikā viena no visvairāk stacionētām pacientu grupām ir tieši bērni līdz gada vecumam.

"Viņus mēs medicīnā saucam par zīdaiņiem.  Savukārt tos bērniņus, kas ir vecumā līdz 28 dienām, mēs saucam par jaundzimušajiem. Šādi bērniņi mums arī ir bijuši Bērnu slimnīcā, bet ne daudz. Decembrī tādi ir bijuši divi," viņa norāda. 

Labā ziņa, ka ar omikronu slimo vieglāk, nekā ar vīrusa delta variantu, kas dominēja iepriekš. Līdz ar to visbiežāk bērnus no slimnīcas var izlaist jau pēc divām trim dienām. Pašus mazākos uzņem galvenokārt piesardzības nolūkos, viņus arī mēdz stacionārā paturēt nedaudz ilgāk.

BKUS bērnu infektoloģe Dace Zavadska skaidro, ka slimības gaita bērniem ir līdzīga kā pieaugušajiem.

"Galvenokārt sūdzības ir par paaugstinātu temperatūru, par klepu, par sāpēm kaklā, iesnām, galvassāpēm.

Tās ir galvenās sūdzības. Mazāk mēs redzam pneimonijas, nekā tas bija ar delta variantu. Un noteikti mazāk ir nepieciešams arī skābekļa atbalsts," teic Zavadska.

Plašāk skaties sižetā!

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu