Musulmaniete asi kritizē "TikTok" balaklavas stilu: viņas ir modes ikonas - mūs nīst! (5)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/Scanpix, TikTok

Tiktoka lietotāja @mailhaness kritizē "TikTok" karsto stila tendenci - balaklavas modi, kas, iespējams, radusies no Kimas Kardašjanas skandalozā tērpa "Met Gala" pasākumā. Musulmaniete savā video saka, ka Rietumu sievietes, kuras valkā lakatus, tiek uzskatītas par "jaukām" un "modernām", taču tās, kas valkā hidžābu, saskaras ar tiešu diskrimināciju.

Kas ir balaklava?

"Balaclava" (angl.), kas ir pazīstama kā slēpošanas maska, ir auduma galvassega, kas var aizsegt arī daļu sejas. Balaklavas pirmsākumi meklējami 19. gadsimta Krimas karā, kad karavīri to valkāja, lai sasildītos kara laikā.

Foto: Loro Piana

Pēdējos gados šī galvassega ir modes tendence, piemēram, dizainera Loro Piana kašmira balaklava pašlaik tiek pārdota par 1009 eiro.

Tāpat kā Kima Kardašjana, šo galvassegu nēsājuši arī Bejonsē un Džastins Bībers.

TikTok videoklipu pārpilnība, kurā tiek atzīmēta šī tendence un kas parāda, kā ikvienam šalli pārvērst balaklavā, ir izraisījusi daudzu musulmaņu jauniešu negatīvas reakcijas, un daži liek domāt, ka reliģiskās galvassegas vairs netiekot cienītas.

@laurenblackborow ♬ MY GIRLFRIEND IS THE SOUND COVER - :)

TikTok lietotāja @mailhaness video secina: “Ja esi jauns melnādains vīrietis, to sauc par kapuci, un policisti jūs var noturēt par bandītu un nogalināt. Ja esat musulmaņu sieviete, jūs varat kļūt par naida nozieguma objektu. Ja ir laba diena, tu vari zaudēt darbu, ja ir slikta diena - tevi var sadurt. Bet, ja esi baltas ādas krāsas aziātu sieviete - tu ar šo galvassegu esi modes ikona."

Videoklips ir saņēmis vairāk nekā 225 000 atzīmju Patīk, un daudzi komentāri piekrīt @mailhaness.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu