Gada pirmo dzērājšoferi notiesā e-formātā un ieliek cietumā (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums/900 sekundes

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā pirmā dzērājšofera lieta šogad tika skatīta nevis tradicionālā formā ar papīru kaudzēm uz tiesneses galda, bet gan e-formātā, kas ievērojami paātrina notiesājoša lēmuma pieņemšanu.

Kā ziņo TV3 raidījums 900 sekundes, tiesas priekšsēdētāja Signe Grinberga, kura bija šīs lietas tiesnese, jutusies droša par lietas ierosināšanu e-formātā, jo dzērājšoferis bija savu vainu atzinis un viņš jau bija zināms ar identiskiem pārkāpumiem pagātnē. “Tā kā viņš jau vairākkārt redzeslokā bijis un tiesāts, un viņam pieredze juridiskā šajā jomā ir, bet joprojām nihilistiska attieksme no viņa puses, viņš turpināja braukt dzērumā ar diezgan lielām promilēm,” raidījumam atklāj Signe Grinberga.

Lietas izskatīšanai e-formātā galvenā priekšrocība ir laika ekonomija. Proti, 3. janvārī notvertais dzērājšoferis vēl nepaguva pēc 48 stundām iznākt no policijas izolatora, kad e-formāta tiesas ietvaros prokurors jau bija iepazinies ar policijas paveikto. Izmeklēšanas prokurors Kaspars Andruškins norāda uz iespēju ieiet prokuratūras informācijas sistēmā, ieiet lietā, uzreiz redzēt visus saistītos dokumentus, jo laika limits, kā lieta tiek nodota starp iestādēm, ir piecas minūtes. Notiesājošais spriedums attiecīgi stājies spēkā jau 13. janvārī. 

Vairāk skaties raidījuma 900 sekundes sižetā.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu