Somijas Veselības departments: Covid-19 pases nepalīdz ierobežot vīrusa izplatību (55)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Koronavīrusa pases nenovērš koronavīrusa izplatību, un to lietderība Eiropas Savienībā būtu jāpārvērtē, norāda Somijas Veselības un sociālās attīstības pārvaldes (THL) Veselības drošības departamenta vadītājs Mika Salminens.

Pēc Salimenta teiktā, tagad, kad omikrons ir aizstājis deltu, nepieciešama jauna pieeja, raksta «Helsingin Sanomat».

Koronavīrusa pasu ieviešanas mērķis bija saglabāt sabiedrību atvērtu un atbalstīt ekonomiku, vienlaikus nepieļaujot epidēmijas saasināšanos. «Rudenī tika ieviestas pases ar domu, ka tas samazinās infekciju. Deltas gadījumā tas darbojās,» sacīja Salminens.

Vēstulē Sociālo lietu un Veselības ministrijai viņš norādīja, ka

vakcinētos cilvēkus ar vīrusa omikrona paveidu inficē gandrīz tikpat viegli kā nevakcinētos, un tas padara koronavīrusa pases bezjēdzīgas.

Somijas Veselības un sociālās attīstības pārvaldes (THL) Veselības drošības departamenta vadītājs Mika Salminens uzskata, ka koronavīrusa pasu izmantošana sabiedrisko pakalpojumu saņemšanā var pat paātrināt epidēmiju, jo to pavada dažādi kontakti. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka uzskata vakcināciju par efektīvu aizsardzības līdzekli pret smagu saslimšanu.

Salminens atzīmēja, ka viena no problēmām, kas radīsies, ja notiks atteikšanās no Covid-19 pasēm, būs tā, ka atkal nāksies domāt, kā organizēt ceļošanu Eiropas Savienībā.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu