Video VARAM biroja darbinieku algām pērn tērēti gandrīz 350 000 eiro (50)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs Foto: Zane Bitere / LETA

No visiem Krišjāņa Kariņa vadītās valdības ministriem visvairāk padomnieku ir vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Artūram Tomam Plešam (“Attīstībai/Par!”), kura biroja darbinieku algām pagājušajā gadā iztērēti gandrīz 350 000 eiro, tā sestdien vēsta LTV “Panorāma”.

Pleša birojā strādā 13 cilvēki, to vidū trīs ārštata padomnieki bez atalgojuma. No visiem pašreizējās valdības ministriem tieši Plešam birojs ir vislielākais. Tuvākie sekotāji ir zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (“Nacionālā apvienība”) ar 11 darbiniekiem un tieslietu ministrs Jānis Bordāns (“Jaunā konservatīvā partija”) ar 10 darbiniekiem.

Lielākā daļa darbinieku birojā ir saistīti ar Pleša partiju “Latvijas attīstībai”. Ka pēdējā Pleša birojam pievienojusies Saeimas deputātes Daces Rukšānes-Ščipčinskas meita Annemarija Rukšāne.

“Rukšānes kundze darbojas ar jautājumiem, kas skar komunikāciju digitālajā vidē. Darba pienākumi ir visdažādākie un ļoti plaši. Es noteikti šo sarakstu no A līdz Z nevarēšu uzskaitīt, bet cilvēks ir pietiekami noslogots,” LTV “Panorāmai” skaidroja ministrs.

Padomnieka alga ir ap 2000 eiro pirms nodokļu nomaksas, tomēr amatpersonu deklarācijas liecina, ka iespējams saņemt krietni vairāk. Piemēram, Pleša padomnieks un tikko par Jelgavas novada mēru kļuvušais Madars Lasmanis ("Latvijas attīstībai") 2020. gadā par padomiem ministram nopelnījis gandrīz 58 000 eiro pirmos nodokļu nomaksas. Lielāko daļu gada ministrs gan bija Juris Pūce ("Attīstībai/Par!").

Plašāk LTV "Panorāmas" sižetā

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu