Bojā gājis piedzīvojumu meklētājs no Francijas, kurš mēģināja šķērsot Atlantijas okeānu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Bojā gājis 75 gadus vecais piedzīvojumu meklētājs no Francijas, kurš ar kanoe centās šķērsot Atlantijas okeānu, sociālajos tīklos paziņoja viņa atbalsta komanda.

Piedzīvojumu meklētājs Žans Žaks Savēns (Jean-Jacques Savin) 2019. gadā jau bija šķērsojis Atlantijas okeānu lielā mucas formas ūdens transportā.

"Diemžēl šoreiz okeāns bija spēcīgāks par mūsu draugu, kurš tik ļoti mīlēja burāšanu un jūru," teikts paziņojumā viņa "Facebook" lapā.

Foto: AFP / Scanpix
Foto: AFP / Scanpix

Savins ceturtdienas vakarā bija divas reizes iedarbinājis avārijas signālu.

Kopš tā laika viņa ģimene nebija dzirdējusi no viņa nekādas ziņas, taču "cerēja uz labām ziņām", teikts paziņojumā. Tomēr piektdien Portugāles jūrniecības amatpersonas paziņoja, ka pie Azoru salām atrasta apgāzta Savina kanoe.

Pagaidām nav noskaidroti precīzi viņa nāves apstākļi.

Bijušais militārais desantnieks, kurš pagājušajā nedēļā jūrā ar foie gras un šampanieti nosvinēja savu 75. dzimšanas dienu, 1. janvārī devās ceļā no Portugāles dienvidos esošās Sagresas ar mērķi viens pats pārbraukt okeānu.

Trešdien viņš sociālajā tīklā rakstīja, ka ārā ir spēcīgs vējš, kas pagarinājis viņa ceļojumu par 900 kilometriem, un norādīja, ka viņam ir problēmas ar saules enerģiju.

Taču viņš piebilda: "Esmu drošībā, man briesmas nedraud!".

Viņš ziņoja, ka plāno novērst tehniskās problēmas, tiklīdz ieradīsies Azoru salu galvaspilsētas Ponta Delgadas "skaistajā ostā".

Savins bija plānojis pavadīt aptuveni trīs mēnešus savā astoņu metru garajā kanoe, ko viņš dēvēja par savu "draugu".

Viņš aprakstīja airēšanas varoņdarbu kā veidu, kā "pasmieties par vecumdienām".

Foto: AFP / Scanpix

Piedzīvojumu meklētājs 2019. gadā veiksmīgi šķērsoja Atlantijas okeānu mucas formas oranžā kapsulā, izmantojot tikai jūras straumes, lai virzītu to pāri ūdenim 4500 km - ceļojums ilga 122 dienas, ziņo BBC.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu