Baidens nolamā "Fox News" žurnālistu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Džo Baidens preses konferences noslēgumā, domādams, ka viņa mikrofons ir izslēgts, veltījis rupju apzīmējumu "Fox News" žurnālistam.

Incidents notika Baltajā namā rīkotā pasākumā par Baidena administrācijas īstenotajiem pasākumiem cīņā ar inflāciju, norāda raidorganizācija CNBC. Kad Baidens pasūdzējās, ka visi žurnālistu uzdotie jautājumi esot bijuši par spriedzi Ukrainā, nevis inflāciju, "Fox News" Baltā nama reportieris Pīters Dūsijs noliedzās: "Vai atbildēsiet uz jautājumiem par inflāciju? Vai uzskatāt, ka inflācija iedragās izredzes vidustermiņa vēlēšanās?" 

Tā kā žurnālisti tobrīd devās prom, Baidens acīmredzot domāja, ka viņa mikrofons ir izslēgts.

"Nē, tas ir lieliski - lielāka inflācija," viņš sarkastiski teica. "Kas par stulbu k***s dēlu."

Vēlāk Dūsijs notikušo apsprieda "Fox News" kolēģa Breta Baiera raidījumā "Special Report". "Viņš negribēja atbildēt uz jautājumiem par nesaistītiem tematiem. Tas bija pasākums par inflāciju. Es uzdevu jautājumu par inflāciju. Paskatīsimies, vai Baltajam namam būs jāizņem šis vārds no pasākuma atšifrējuma," teica Dūsijs.

Žurnālists atklāja, ka pirmdienas pēcpusdienā Baidens esot viņam piezvanījis un atvainojies par savu izteikumu. 

Tas nav pirmais gadījums, kad Baidens parupji izteicies, domājot, ka mikrofons ir izslēgts. 2010.gadā viceprezidents Baidens toreizējam ASV prezidentam Barakam Obamam pateica, ka veselības aprūpes reformas pieņemšana esot "sasodīti liela lieta".

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu