Karaliene var gatavoties sava autoparka papildinājumam

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Viena no stabilākajām vērtībām karaliskajā autoparkā ir Land Rover zīmola spēkrati, kas karalieni Elizabeti II pavadījuši visu viņas valdīšanas laiku.

Tīmeklī šobrīd klejo patentu attēli, kuros atainots īpaši garš jaunākās paaudzes Land Rover Defender. Atbilstošie dokumenti ar tiem pievienotajiem attēliem jau ir iesniegti ASV Patentu un preču zīmju birojā, bet brīvā dabā Anglijā manītie maskētie prototipi liecina, ka Defender 130 ilgi vairs nav jāgaida.

Foto: Publicitātes foto

Šobrīd Defender tiek piedāvāts divās versijās – kā Defender 90 ar trim durvīm un Defender 110 ar piecām durvīm. Kā vēsta Autoblog.com, Defender 130 būs ar tādu pašu riteņu bāzi kā 110, taču krietni vien garāku aizmuguri. Pēc aplēsēm pārkare varētu būt pagarināta par 14 collām jeb 35 centimetriem, kas dod iespēju bagāžniekā ierīkot vēl divas pilna izmēra sēdvietas. Citu būtisku atšķirības pazīmju ārienē nav, ja neskaita citādāka dizaina ventilācijas atveres priekšējos spārnos.

Riteņu bāzei paliekot 3022 mm garai, virsbūves kopējais garums, ieskaitot uz aizmugurējām durvīm nostiprināto rezerves riteni, varētu jau sasniegt 5,37 metrus. Defender 110 garums bez rezerves riteņa ir 4,76 metri, kamēr Defender 90 attālums starp bamperiem ir tikai 4,323 metri.

Foto: Publicitātes foto

Pagarinātā aizmugure pasliktinās Defender sniegumu bezceļos, taču maz ticams, ka tas kādu diži satrauks. Pat Land Rover lielāko no defenderiem raksturo kā "premium klases pētnieku", ar kuru uzrunāt publiku Ziemeļamerikā, Ķīnā un arī Tuvajos Austrumos. Paredzams, ka Defender 130 būs pieejams tikai augstākās klases komplektācijās, tāpēc, visticamāk, tā cena būs rakstāma tikai ar sešiem cipariem. Lai arī Defender 110 cenas sākas ap 70 tūkstošiem eiro, V8 modelis maksā vairāk nekā 130 tūkstošus. 

Paredzams, ka ar modeli 130 Land Rover plāni Defender klāstā nebeigsies – ir reāla iespēja sagaidīt arī pikapu ar četrām durvīm, SVR modeli ar BMW 4,4 litru V8 dzinēju un 600 zirgspēkiem, kā arī augstākā līmeņa Defender ar Range Rover cienīgu apdari un aprīkojumu.

Protams, var tikai minēt, cik ļoti karalieni aizraus vēsts par jaunu, īpaši garu Defender 130, bet tikpat labi šīs ziņas Elizebeti II neatstās vienaldzīgu, jo viņa vēl nesen patstāvīgi sēdās pie auto stūres, kā to darījusi gadu desmitiem ilgi savos īpašumos, visbiežāk izvēloties tieši Land Rover Defender. Starp citu, pārbūvēts Land Rover Defender ar speciālu platformu zārkam tika izmantots arī prinča Filipa izvadīšanas ceremonijā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu