Kāpēc platīna jubileja karalienei sagādā skumjas? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

2022. gada jūnijā visa Apvienotā Karaliste un Sadraudzības valstis svinēs Elizabetes II valdīšanas platīna jubileju. Elizabete II būs pirmais britu monarhs vēsturē, kas palicis tronī tik ilgu laiku, 70 gadus! Kā karaliene gatavojas?

Karalienes kronēšana notika 1952. gada 6. februārī, uzreiz pēc Viņas Majestātes tēva Džordža VI nāves.

Elizabete II 26. janvārī tika pamanīta braucam "Range Rover" uz Sandringemu, savu Norfolkas īpašumu. Karaliene turp devās viena. Viņa apmeklēja prinča Filipa iecienīto kotedžu "Wood Farm", kur abi pēdējo reizi bijuši 2021. gadā. Pēc kalpotāju teiktā, šī bijusi pāra mīļākā vieta, jo viņi tur dzīvojuši kā "vienkārša ģimene". Princis Filips pat uzstāja, ka darbiniekiem jāvalkā parastas drēbes, nevis formas tērpi.

Šajā vietā ik gadu karaliskā ģimene piemin Elizabetes II tēvu, karali Džordžu VI, kurš aizgāja mūžībā 1952. gada 6. februārī.  Sandringemai šajā gadalaikā ir īpaša nozīme karalienei, jo tā ir ne tikai vieta, kur dzimis viņas tēvs, bet arī vieta, kur viņš aizgāja mūžībā. Pagājuši 70 gadi, un te arī sākās visilgākā no visiem monarhiem Anglijas vēsturē valdīšana. Tāpēc tradīcija atrasties Sandringemā karalienei ir īpaša.

Pēc iekšējās informācijas, Viņas Majestāte šobrīd ir nedaudz drūmā noskaņojumā, lai gan visa valsts sparīgi gatavojas vērienīgajiem svētkiem.

“Karaliene pārdzīvo emocionāli smagu laiku: viņa joprojām sēro par savu princi Filipu. Šis gads viņai būs smags, jo viņa bija pārliecināta, ka platīna svētkos līdzās būs viņas vīrs," stāsta karaļnama eksperts. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu