Video ⟩ Latviešu likumsargi par Igaunijā pastrādātu automašīnas zādzību aiztur lietuvieti (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Latvijas policijas darbinieki pēc Igaunijas kolēģu lūguma šomēnes aizturējuši kādu Lietuvas pilsoni.

Lietuvietis Tallinas rajonā nozadzis BMW markas pilsētas apvidus automobili 50 000 eiro vērtībā.

16.janvāra rītā īpašnieks informēja Igaunijas policiju par to, ka Tallinas Hābersti rajonā naktī nozagta viņa automašīna "BMW X6".

Kā stāstīja Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes Ziemeļu prefektūras Kriminālbiroja smago noziegumu izmeklēšanas nodaļas galvenā izmeklētāja Jana Zolotarjova, tika noskaidrots, ka nozagtais transportlīdzeklis šķērsojis Igaunijas robežu Latvijas virzienā, tādēļ par noziegumu tika informēta Latvijas policija.

"Pateicamies Latvijas policijai par tās operatīvo rīcību. Sadarbības rezultātā tika identificēta automašīna, un Latvijas policijas darbinieki jau tajā pašā rītā pirms plkst.8 pārtvēra automašīnu un tās 24 gadus veco vadītāju," klāstīja Zolotarjova.

Izmeklētāja sacīja, ka izmeklēšana ir agrīnā posmā un visi fakti tiks noskaidroti kriminālprocesa laikā, tomēr ierasti pārrobežu noziegumi tiek pastrādāti grupā.

Latvijā aizturētais vīrietis ir Lietuvas pilsonis. Pēc aizturēšanas viņu nogādāja Igaunijā, kur tiesa viņam noteica drošības līdzekli apcietinājumu.

Zolotarjova norādīja, ka automašīnu zagļi ierasti darbojas naktī, tādēļ cilvēkiem jābūt modriem un, ja novēro neierastas darbības savā apkaimē, piemēram, lēni braucošas automašīnas, aizdomīgus svešiniekus, jāinformē policija. Savukārt automašīnu, kurām ir bezatslēgas aizdedzes sistēma, īpašniekiem viņa iesaka iegādāties speciālu somu, kas traucē atslēgas signāla pārtveršanu, vai vienkārši šādas atslēgas glabāt metāla kārbā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu