Laikraksts: Gulbenes novada pašvaldība plāno celt dzīvojamās mājas ar īres dzīvokļiem (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Cementa maisītājs. Ilustratīvs foto
Cementa maisītājs. Ilustratīvs foto Foto: Ivars Soikāns/LETA

Gulbenes novada pašvaldība plāno celt dzīvojamās mājas ar īres dzīvokļiem savā zemes īpašumā Nākotnes ielas teritorijā, pirmdien, 31. janvārī,  ziņo portāls "Dzirkstele.lv".

Kā ziņo portāls, 27. novembrī novada domes sēdē deputāti lēma par 3235 kvadrātmetrus liela zemesgabala nodalīšanu, ai nākotnē to varētu nodot SIA “Gulbenes nami” un lai kapitālsabiedrība pašvaldības uzdevumā šeit varētu uzbūvēt pirmo vienu vai divas jaunas īres dzīvokļu mājas.

Žurnālisti arī pārliecinājušies, ka Valsts zemes dienesta kadastra informācijas sistēmā par konkrēto zemesgabalu izdarīts ieraksts – trīs, četru un piecu stāvu daudzdzīvokļu māju apbūve. Tiek pieļauts, ka vienā mājā varētu būt līdz 50 dzīvokļiem.

Kā sēdē ieskicēja deputāts Normunds Mazūrs, šādās mājās par divistabu dzīvokli īre un komunālie maksājumi mēnesī īrniekam būs aptuveni 450 eiro.

Sēdē, kā klāsta "Dzirkstele.lv", novada domes priekšsēdētājs Andis Caunītis, atsaucoties uz Ekonomikas ministrijas nostāju, sacījis, ka šo īres dzīvokļu māju būvniecība ir domāta nevienlīdzības mazināšanai. Kā paskaidro portāls, tas nozīmē, ka dzīvokļi nav paredzēti turīgiem cilvēkiem, bet gan vidējā slāņa pārstāvjiem.

Pagaidām pašvaldībai vēl nav skaidrs, kā tiks veidota rinda uz šiem dzīvokļiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu