Vai turēt mājās kalnu lauvu ir laba ideja?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Pieradināt kalnu lauvas jeb latviski pumas kā mājdzīvniekus – tas izklausās jau tā pietiekami savādi, taču Oklahomas Savvaļas aizsardzības departamentā šo ideju savos sociālajos tīklos izvērsa pavisam jaunā līmenī.

Kad šī gada 20. janvārī departaments savā “Twitter” kontā publicēja fotogrāfiju ar pumu, kas mierīgi vārtās pa sniegu, ar šo ierakstu dalījās vairāk nekā 22 tūkstošus reižu. Sociālo tīklu lietotāji pauda diezgan lielu sašutumu, kādēļ gan šos “lielkaķus” nevarētu ielaist savās mājās.

“Manis paustais vēstījums vienmēr ir bijis diezgan skaidrs. Nepieradināt kalnu lauvas.

Man pat šķita, ka es vienu dienu no rīta pamodīšos, un visi interneta lietotāji būs jau izlēmuši, ka viņiem tagad būs jauns mājdzīvnieks,”

portālam “Live Science” sacīja Sāra Sozerlande, departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste.

Izrādās, ka departamenta ieraksts tika izveidots pēc tam, kad kāds jau bija publicējis mēmi ar uzrakstu “Ja tev ir auksti, arī viņiem ir. Ielaid viņus mājās”, tādējādi

aicinot iedzīvotājus ielaist savās mājās mājdzīvniekus, kuri citādi uzturas ārpus telpām ziemas aukstajos mēnešos.

Taču internets nesnauž, un kāds jau bija pamanījies izveidot savu versiju ar mēmi, izvietojot dažādus attēlus ar priekšmetiem, dzīvniekiem un cilvēkiem, kurus pilnīgi noteikti nevajadzētu ielaist savās mājās.

Foto: www.knowyourmeme.com

Tā nu arī Oklahomas Savvaļas aizsardzības departaments, publicējot savu ierakstu, izraisīja interesantas diskusijas “Twitter” vidē, jo ierakstu beigu galā komentēja vairāk nekā 3000 lietotāju.

Taču departamenta darbinieki asprātības parādā nepalika un līdz pat agrai rītausmai uz komentāriem atbildēja ar mēmēm, jo acīmredzot

Oklahomas reģiona iedzīvotāji bija diezgan neapmierināti ar šādu te absurdu liegumu pieradināt pumas.

Vai tiešām kāds iedomātos pie sevis pieņemt un pieradināt pumu?

Departamenta pārstāvji sacīja, ka lielākoties iedzīvotāji saprot pumu raksturu – tie tomēr ir savvaļas plēsēji un var kļūt potenciāli bīstami.

Acīmredzot sociālo tīklu lietotājiem nepatika pati ideja, ka kāds ko tādu varētu aizliegt.

Departamenta vecākais biologs Džerods Deiviss norādīja, ka Oklahomā pieradināt pumas ir aizliegts ar likumu.

Savvaļas dzīvnieki spēj par sevi parūpēties labāk, nekā mums šķiet, piebilda Deiviss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu