Tiesa noraida Navaļnija prasību atcelt viņam noteikto terorista statusu (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Vladimiras apgabala Petušku tiesa noraidījusi opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija prasību par nelikumīgu atzīt viņam noteikto statusu “persona ar noslieci uz ekstrēmismu un terorismu”, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Kā tiesā norādīja Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) Vladimiras apgabala pārvaldes pārstāvji, Navaļnijam šāds statuss ieslodzījuma vietā noteikts, jo viņš esot izdarījis dažādus administratīvos pārkāpumus, pret viņu ierosināta krimināllieta, kā arī viņš ir dibinājis organizāciju - Korupcijas apkarošanas fondu – kas Krievijā pasludināta par ekstrēmisku.

Petušku tiesas spriedumu iespējams pārsūdzēt.

Navaļnijam statuss “ar noslieci uz ekstrēmismu un terorismu” ieslodzījuma vietā tika noteikts pagājušā gada oktobrī. Pirms tam viņam bija piemērots statuss “ar noslieci uz bēgšanu”.

Janvāra beigās Navaļnijs tika iekļauts personu reģistrā, kuras Krievijas varasiestādes uzskata par līdzdalīgām "terorismā un ekstrēmismā".

Reģistrā iekļauti arī Navaļnija tuvākie līdzgaitnieki Ļubova Soboļa, Georgijs Alburovs, Ruslans Šavedinovs un jurists Vjačeslavs Gimadi. Iepriekš šomēnes reģistrā tika iekļauti Navaļnija līdzgaitnieki Leonīds Volkovs un Ivans Ždanovs.

Iekļaušana sarakstā cita starpā nozīmē, ka bankas iesaldē viņu līdzekļus un pārtrauc apkalpot.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu