Skolotājiem Rīgā piedāvā apgūt tehnoloģiju prasmes bezmaksas apmācībās (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Organizācijas "Vērtībās balstīta izglītība" (Values-based Education) dibinātājs Nīls Hokss (Neil Hawkes) no Lielbritānijas piedalās "Skola 2030" (Valsts izglītības satura centra ESF projekta "Kompetenču pieeja mācību saturā") rīkotajā profesionālajā konferencē skolotājiem, izglītības rīcībpolitikas veidotājiem un īstenotājiem par vērtībām izglītībā "Pasaule skolā - skola pasaulē".
Organizācijas "Vērtībās balstīta izglītība" (Values-based Education) dibinātājs Nīls Hokss (Neil Hawkes) no Lielbritānijas piedalās "Skola 2030" (Valsts izglītības satura centra ESF projekta "Kompetenču pieeja mācību saturā") rīkotajā profesionālajā konferencē skolotājiem, izglītības rīcībpolitikas veidotājiem un īstenotājiem par vērtībām izglītībā "Pasaule skolā - skola pasaulē". Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai attīstītu pedagogu digitālās prasmes, Rīgas dome noslēgusi sadarbības memorandu ar "Rīga TechGirls" par Rīgas skolu iesaisti bezmaksas digitālās izaugsmes meistarklasēs skolotājiem "Cilvēcīgi par tehnoloģijām", TVNET informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Pašlaik no Rīgas skolām apmācībām pieteikušies vairāk nekā 375 skolotāji jeb ceturtā daļa no kopējā pieteikumu skaita.

"Iemācoties lietot tehnoloģijas un nebaidoties no tām, mēs katrs gan paplašinām savas nākotnes iespējas, gan arī radām lielāku nākotnes potenciālu savai dzīvesvietai - pilsētai vai valstij. Nav jāstrādā augsti specializētās tehnoloģiskās nozarēs, lai izmantotu dažādās iespējas, ko mums ikvienam jau tagad piedāvā IT vide," saka Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Apmācību mērķis ir palīdzēt attiecīgās industrijas speciālistiem viegli un ātri apgūt tehnoloģijas, tādējādi padarot tās pieejamākas un veicinot tehnoloģiju priekšrocību izmantošanu.

Papildus skolotāju apmācību programmai līdz 22.februārim specializētai bezmaksas apmācību programmai "Cilvēcīgi par tehnoloģijām" aicināti pieteikties arī kultūras, mākslas un citu radošo nozares pārstāvji.

Savukārt gada otrajā pusē tiks organizētas specializētas bezmaksas tehnoloģiju apmācības veselības aprūpes speciālistiem.

Pieteikties bezmaksas apmācībām var tīmekļa vietnē "cilvecigipartehnologijam.lv".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu