No īpaši augsta Covid-19 riska valstīm Latvijā trešo valstu ārvalstnieki varēs ieceļot ar īpašu uzaicinājumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Testēšana lidostā "Rīga".
Testēšana lidostā "Rīga". Foto: LETA/Zane Bitere

Pēc augstskolas vai koledžas uzaicinājuma Latvijā varēs ieceļot arī trešo valstu ārvalstnieki no īpaši augsta Covid-19 riska valstīm, paredz 1. februārī valdības apstiprinātie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Grozījumi paredz, ka Latvijā varēs ieceļot ārvalstnieki no īpaši augsta riska valstīm, kuri veic augstskolas vai koledžas personāla pienākumus, kā arī viņu ģimenes locekļi.

Tāpat ar grozījumiem noteikta iespēja atzīt ārvalstīs notikušus Covid-19 infekcijas pārslimošanas gadījumus, kā rezultātā personām nav iespējams veikt vakcināciju atbilstoši Zāļu valsts aģentūras Vakcinācijas rokasgrāmatā noteiktajām shēmām.

Rezultātā personām, kas sākušas vakcināciju pret Covid-19, tā tiktu veikta atbilstoši Zāļu valsts aģentūras tīmekļvietnē publicētajā Vakcinācijas rokasgrāmatā noteiktajām primārās un balstvakcinācijas shēmām ar atbilstošām Eiropas Zāļu aģentūras atzītām vakcīnām. Papildus noteikts, ka ārvalstīs Covid-19 infekciju pārslimošanas gadījums nedot tiesības saņemt pārslimošanas sertifikātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu