Divas ASV medmāsas veic viltus vakcinēšanu un nopelna $1,5 miljonus (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Divas Ņujorkas medmāsas bija izveidojušas viltus vakcinēšanas shēmu, kas ļāva viņām nopelnīt 1,5 miljonus dolāru, ziņo ASV medijs “NBC News”.

Abas sievietes viltoja dokumentus, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19, un ievadīja ziņas par vakcīnas viltus saņēmējiem Ņujorkas vakcinēto cilvēku reģistrā.

49 gadus vecajai Džūlijai Devuno pieder pediatrijas centrs “Wild Child Pediatric Healthcare”, kurā viņa arī strādā. Noziedzīgo shēmu viņa īstenoja kopā ar centra darbinieci – 44 gadus veco Marisu Uraro.

Abas sievietes tika aizturētas pagājušās nedēļas beigās.

Medicīnas centrs “Wild Child Pediatric Healthcare” bija tiesīgs veikt cilvēku vakcināciju pret Covid-19. Centrs no Ņujorkas Veselības departamenta bija saņēmis gan vakcīnas, gan vakcinācijas reģistrācijas kartītes, gan arī šļirces.

Abas medmāsas piedāvāja cilvēkiem iegādāties kartītes, kas apliecina vakcīnas saņemšanu, kā arī attiecīgu ierakstu vakcinēto cilvēku datu bāzē, pašu vakcīnu nesaņemot.

Pieaugušajiem viltus vakcinēšana izmaksāja 220 dolāru, bet par bērnu viltus vakcinēšanu medmāsas iekasēja 85 dolārus.

Viņas tika pieķertas pēc tam, kad uz viltus vakcināciju bija pieteicies policists, kurš izlikās par viltus sertifikāta pircēju.

Kā secināja izmeklētāji, abas medmāsas ar šīs shēmas palīdzību periodā no pagājušā gada novembra līdz šā gada janvārim nopelnījušas vismaz 1,5 miljonus dolāru. Veicot kratīšanu Devuno mājās, policisti konfiscēja 900 000 dolāru.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu